Haberler

Komiser Yardımcısı Aydın Şahin Resim Sergisi Açtı

Abone Ol

Emniyet Teşkilatının Kuruluşunun 168.yıldönümü nedeniyle Merkez Polis Karakolu'nda görevli Komiser Yardımcısı Aydın Şahin'in yaptığı resimlerden oluşan sergi Belediye sergi sarayında düzenlenen törenle açıldı.

Emniyet Teşkilatının Kuruluşunun 168. yıldönümü nedeniyle Merkez Polis Karakolu'nda görevli Komiser Yardımcısı Aydın Şahin'in yaptığı resimlerden oluşan sergi Belediye sergi sarayında düzenlenen törenle açıldı.

Düzenlenen açılışa Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Sağlık Grup Başkanı Dr. Yüksel Eren, İlçe Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Mal Müdürü Dursun Deniz ve polis memurları katıldı.

Şuana kadar birçok sergi açtığını belirten Komiser Yardımcısı Aydın Şahin, yaklaşık 100 esere imza attığını söyledi. Şahin, özellikle manzara resimlerini çizmeyi çok sevdiğini hayal gücünü tuvale yansıtırken, huzuru bulduğunu kaydetti. Tamamı yağlı boyadan yapılan resimlerde Silifke için özel bir çalışma yapan Şahin, az kar yağan bir bölge olmasından dolayı karlı bir resim yaptığının altını çizdi.

Resim yapmaya geç başlamasına rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadığını anlatan Şahin, "Lise yıllarımızda teknik anlamda resim konusunda eğitim aldım. Küçük yaştan bu zamana kadar resime olan ilgim meslek yaşantımda da devam etti.

Her zaman tek amacım resimde bir sonsuzluk olduğunu düşünerek daha güzeli bulmak oldu" dedi.

Bazı organizasyonlarda resim sergileri açtığını belirten Şahin, şunları söyledi:

"Yaptığım resimlerde genel olarak doğadan esinlenmeler var. Bu tarzımın yanı sıra klasik anlamda da çalıştığım portreler oluyor. Çeşitli organizasyonlarda sergi açma fırsatım oldu. Bu anlamda eserlerimi çok takdir edenler olduğu kadar anlamsız bulanlar da var. Ben bunlara kulak asmadan kendi sanatımı icra etmeye çalışıyorum. Sonuçta herkesin farklı bir düşüncesi olabilir. Artık yaşadığım yer olan Silifke'de sürekli doğaya çıkıyorum. İnsanların sürekli çok güzel dediği bu doğayı resimlemek en büyük heyecanım. Resim yapmak için illaki bilinen bir yerin ya da ünlü bir simgenin olması gerekmiyor. Benim için herhangi bir ağaç, bulut ya da sahil yeterli olabiliyor."

Kaymakam Fatih Damatlar ise, Aydın Şahin'e yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, "Sanatla birleşen eller hiçbir zaman başarısızlıkla sonuçlanmaz. Hangi ve ne şekilde yaşam mücadelesi veren insanlar olursa olsun, sanat ruhu taşıyorlarsa hayata ve geleceğe güzel bakarlar. Sanat ruhun birleşenidir" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bayram Ali Öngel Fatih Damatlar Silifke Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title