Haberler

Konak'ta Her Dine Aşure

Güncelleme:
Abone Ol

Konak Belediyesi'nin düzenlediği "Konak Can Dost Meclisi Toplanıyor" etkinliğinde her dine mensup İzmirliler bir araya gelerek aşurenin tadına baktı.

Konak Belediyesi'nin düzenlediği "Konak Can Dost Meclisi Toplanıyor" etkinliğinde Müslüman, Hıristiyan, Musevi dinlerine mensup İzmirliler bir araya gelerek hazırlanan aşurenin tadına baktı.

Müslüman, Hıristiyan, Musevi, her din ve kökenden İzmirliler Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir araya geldi. Avni Anıl Sahnesi'nde gerçekleşen toplantıya Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, Musevi Cemiyeti Başkanı Jak Kaya, Göztepe Katolik Kilisesi Başkanı Gabriel Ferone, KKTC İzmir Konsolosu Uğur Umar, Protestan Kilisesi temsilcileri ve alevi dernekleri katıldı.

Dini inançlarına, etnik kökenlerine bakmadan birlikte yaşamanın güzelliğini vurgulayan etkinlikte, hep birlikte dualar edildi, aşure yendi. Farklı dinlerin temsilcilerine aşure ikram eden Konak Belediye Başkanı Tartan, Muharrem ayını andı ve konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Alevi, Bektaşi kültürünün benimsediği sevgi, dostluk, beraberlik kültürü Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli bir sigorta. Alevi olmak, can olmak, dost olmak, kardeş olma duygusunu taşır. İnsanları hor değil hoş görmektir; ayrışma değil birlik olma, kaynaşmadır. Özünde taşıdığı değerler, aslında en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyler. Toplumun çağdaşlığı, aydınlık geleceği, özellikle kadınların güvenliği, güvencesi ve özgürlüğü için Alevi kültürünün benimsediği değerler toplumun sigortasını oluşturuyor."

Cahilin ve zalimin dininin olmadığını söyleyen Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Özel de, katledilenleri hatırlatarak, "Kimden, nereden, hangi etnik kökenden gelirse gelsin, bütün katliamları kınıyoruz" dedi.

Sevgi ve hoşgörü mesajının verildiği etkinlikte, "Konak'ta Can Dost" isimli kısa film gösteriminin ardından, Gani Pekşen ve Yolcu Bilginç sahne aldı. Kardeşlik deyişleri söylenirken, sahnelenen semah gösterisi de büyük alkış aldı.

Gültepe'de Alevi Kültür Dernekleri Konak Şubesi'nin ve İsmetpaşa Dost Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği'nin de canlar buluşmasına katılan Başkan Tartan, birlik beraberlik mesajlarını tekrarlayarak, "Tarihimize acı bir olay olarak geçen Kerbela savaşından bugün dersler çıkarmamız lazım. Kalleşlik değil, kardeşlik, çekişme değil sevgi, hoşgörü ve dayanışma içinde olmamız gerekir. Bu ülkenin bir parçası ve rengisiniz. Sevgiyle kalın can dostlarım" diye konuştu.

Aşure duasından sonra etkinliğe katılan vatandaşlara aşure dağıtıldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tartan Avni Anıl İzmir Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title