Haberler

Konservatuardan Türkü Ziyafeti

Güncelleme:
Abone Ol

Türk Halk Müziği Bölüm öğrencilerinin verdiği konser kulakların pasını sildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu geçtiğimiz hafta sonunda konser verdi. Türk Halk Müziği Bölümü öğrencilerinden oluşan koroyu bölüm başkanı Nuray Polat yönetti. Türkü ziyafetine sahne olan konserde çeşitli yörelere ait 24 eser seslendirildi.

TÜRKÜ DOSTLARI KATILDI

Büyükşehir Belediyesi Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu'nda düzenlenen konseri Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Dr. Kenan Göçer, öğrenci velileri ve türkü dostları izledi.

24 ESER SESLENDİRİLDİ

Koro konserde Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait birbirinden güzel 24 türkü seslendirdi. Konserde ayrıca öğrenciler solo performans sergiledi. Türküleri başarı ile seslendiren Türk Halk Müziği Bölümü öğrencileri konuklardan büyük alkış aldı.

MURAT HOCA UNUTULMADI

Konserde duygu dolu anlar da yaşandı. Konservatuvar Türk Halk Müziği Bölüm öğrencileri kısa bir süre hayatını kaybeden hocaları Murat Kaya'yı unutmadı. Öğretim görevlisi Murat Kaya'nın fotoğrafını sahneye yerleştiren öğrenciler hocalarının en sevdiği türküleri seslendirdi.

TÜRKÜ DOSTLARINA TEŞEKKÜR

Konser sonunda Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Dr. Kenan Göçer, Türk Halk Müziği Bölüm Başkanı Nuray Polat'a çiçek takdim etti. Nuray Polat da kendilerini dinlemeye gelen türkü dostlarına teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Leyla Atakan Kültür Sanat Kenan Göçer Yerel Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title