Haberler

Konya Alperen Ocakları'ndan Kırım İşgaline Tepki

Abone Ol

Konya Alperen Ocakları Rusya’nın Kırım’ı işgaline tepki gösterdi.

Konya Alperen Ocakları Rusya'nın Kırım'ı işgaline tepki gösterdi.

Konya Alperen Ocakları üyelerinin oluşturduğu bir grup, Zafer Meydanı'nda döviz açarak işgale tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Konya Şubesi 2. Başkanı Musa Avcı, olaylarla Anadolu'nun tehdit edildiğini savundu. Avcı, "Rusya, güttüğü nüfus politikasıyla Kırım'ın mutlak hakimi olmak istiyor. Kırım'a hakim olan Karadeniz'e hakim olur. Tüm bunlar Rusya'nın herkesçe aşikar olan, sıcak denizlere inme idealinin bir ürünüdür. Bu bağlamda tehdit edilen sadece kardeşlerimiz, soydaşlarımız, dindaşlarımız değil aynı zamanda Anadolu'dur" dedi.

Süreci kaygıyla takip ettiklerini vurgulayan Avcı, "Bizler bağımsızlığın ne anlama geldiğini, vatanın ne anlama geldiğini çok iyi bilen bir millet olarak yaşanan bu olaylar karşısında seyirci kalamazdık. Alperenler olarak her ortamda mazlumun yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu anlamda yaşanan bu süreci de yakından takip etmekteyiz. Kırımlı soydaşlarımızın geçmişte yaşadıkları acıları tekrar yaşamamaları için bize düşen her ne varsa yapmak zorunda olmanın bilinciyle buradayız. Bu noktada herkesin gücü nispetinde elini taşın altına koyması gerekmektedir" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rusya Federasyonu Alperen Ocakları Musa Avcı Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title