Haberler

Konya'da Kentsel Dönüşüm Paneli

Abone Ol

Konya'da, Kentsel Dönüşüm Paneli düzenlendi.

Konya'da, Kentsel Dönüşüm Paneli düzenlendi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm Paneli'nde afet riski altındaki alanların dönüşümü ele alındı.

Bir otelde gerçekleşen panelin açılışında konuşan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, kentsel dönüşümün teknik olduğu kadar, psikolojik ve sosyolojik boyutlarının da olduğunu, bu boyutlarında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Torlak, "Ülkemizde son yıllarda hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarının vakit kaybedilmeden bu boyutlarını da kapsayacak şekilde irdelenmesi, değerlendirilmesi ve müzakere edilmesi, bizim kültürümüze yakışan, insanların ailelerin yaşayabileceği, mahallelerin oluşacağı kentsel dönüşümlerin yapılması kanaatindeyim. Böyle olmadığı takdirde birbirinden kopuk, sadece karşılaştıkları zaman dilimlerinde çok kısıtlı paylaşımlar sergileyen bir toplum ve o toplumun bireyleri haline gelme gibi bir durumlar karşı karşıya oluruz ki, bu da gerçekten kabul edilmesi zor bir durum olarak karşımıza çıkar" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ali Çınar, kentsel dönüşümün yeni anayasa kadar önemli olduğunu kaydetti. Çınar, "Deprem kuşağında olan ülkemiz ve şehrimiz için kentsel dönüşüm yeni anayasa kadar önemlidir. Konya'da yapılmasını çok arzu ettiğimiz sivil havaalanı, 2. çevre yolu ve Konya Ovası'nın suya doygun hale getirilmesinden daha önemlidir. İnşaat mühendisleri odası olarak 2002 yılında bu yana yapılarımızın denetim mekanizması kurarak kalitesini artırmaya gayret gösterdik. Umarım kentsel dönüşüm halkında hakkında razı olacağı şekilde projeler devam eder" diye konuştu.

Konya Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı ise, Kentsel Dönüşüm Yasası sayesinde gecekonduların ortadan kalkabileceğini anımsattı. Sandıkçı, "Bizim gibi büyük bir millete gecekondulaşma asla yakışmayan bir yapılaşma biçimi. Bununla ilgili gecekondu yasasında belediyeler yasasında birçok değişiklikler yapıldı ama topyekun bir çalışma maalesef yapılamadı. Sevindirici olan husus şu ki, adına 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası dediğimiz yasa bunu daha topyekun ve organize bir şekilde yenileme imkanı vermektedir. Bu yasadan yararlanarak bütün kuruluşlar bu gelişmelere yenileşmelere katkı sağlayacaklar" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından alanında uzman akademisyenler iki oturumda afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi konusunu değerlendirdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karatay Üniversitesi Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title