Haberler

Konya Smmmo'da 21. Olağan Genel Kurul Heyecanı

Abone Ol

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 21.Olağan Genel Kurulu toplandı.

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) 21. Olağan Genel Kurulu toplandı.

Konya SMMMO binasında düzenlenen genel kurula, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, Hüseyin Üzülmez ve Ayşe Türkmenoğlu, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Konya İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya SMMMO Onursal Başkanı Ahmet İçyer, Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, Konya Barosu Başkanı Fevzi Kayacan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya İl Müdürü Uğur Özalır, Konya Ticaret İl Müdürü Haşmet Yılmaz, çok sayıda serbest muhasebeci, mali müşavirler ile yeminli mali müşavirler katıldı. Kurul, başkanlık divanının seçiminden sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet İçyer, dünyada bulunan kamu gözetim kurumlarını eleştirerek, "Biz, arkasında sonuna kadar durduğumuz fakat eleştirdiğimiz bölümlerin başında gelen ve dünyada bulunan örnek ülkeleri araştırdık. Bu ülkeler Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada, Japonya, Avrupa Birliği ve İngiltere'dir. Bunların tamamında kamu gözetim kurumları var ama öyle bir kurum ki bizdeki gözetleyen, denetleyen, standartları koyan ve disiplin eden hiçbir gelişmiş ülkede bu 4'ünü birden yapan bir kamu gözetim kurumu yok" dedi.

Ülkemizin kalkınmasında mükellef ve devlet arasında kesintisiz iletişimin sağlanması için en önemli görevin serbest muhasebeci mali müşavirlerin olduğunu belirten Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan da, "Mali müşavirlik mesleğinin artık ülkemizde kendi özgün ve yasal çerçevesi içerisinde düzenlenmesi ve mesleki anlamda sağlam ayaklar üstüne tutulması gerekmektedir. Küresel dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle mesleğimizin her geçen gün önemi daha da artmaktadır" şeklinde konuştu. Konuşmasında genel kurula katılanların anneler gününü kutlayan Başkan İsmail Turan, rahatsızlığı sebebiyle hastanede tedavi gören annesi dolayısıyla duygusal anlar yaşadı. Turan'ın konuşmasının ardından Konya SMMMO'nun 3 yıl içerisinde yaptıklarıyla ilgili multivizyon gösterimi yapıldı.

Teknolojinin gelişmesiyle elektronik ortamda her şeyin daha rahat yapılabildiğini ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, "Eskiden muhasebe çalışanları büroları dolaşırlardı ve çeşitli belgeler alırlardı. Elektronik ortamda bunlar daha rahat yapılabiliyor. Türkiye'nin gelişimine paralel olarak, tabii odalarımız da bu paralelliğe açık bir şekilde gelişim gösteriyorlar. Ben yeni seçilecek olan üyelerimize ve başkanımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Hem genel merkezin, hem de Konya'nın serbest muhasebeci mali müşavirlik için talep ettiği 2 şeyin gerçekleştirildiğini belirten AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de, "Bu taleplerden birincisi kat mülkiyet kanununda yapılacak bir değişiklikle dairelerimizde meslektaşlarımızın, ruhsat almadan çalışabilme imkanını sağlamak, bunu gerçekleştirdik ve meslektaşlarımızı rahata kavuşturduk. İkinci konu ise, Türk Ticaret Kanunu'ndaki defter tasdiklerinin Mart ayı sonuna kadar yapılmasıydı. Bu konuda da çıkan Torba Kanunu'na koyduğumuz bir madde ile bunu 6. ayın sonuna bundan sonra yapılması konusunda erteledik" dedi.

Dünyanın küçülmekte olup, gelişen bilim ve teknolojinin, zamanı ve mesafeleri olabildiğince kısıtladığını vurgulayan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise, "Eskiden ilim, irfan için Amerika'ya giden bir kişi 3 aylık bir gemi yolculuğundan geçiyordu. Şimdi uçakla 10 saatte gidebiliyor ve 3-4 saniye içerisinde istediğiniz ülkedeki kütüphaneye bağlanarak istediğiniz kitabı okuyabiliyorsunuz. Bu baş döndürücü hızla gelişen dünyanın mal ve hizmetler açısından çok ciddi bir mesafe kat ettiğini, buna benzer mal ve hizmet üretiminde de müthiş bir büyüme yaşandığını ortaya koymaktadır. Adına 'küresel' dediğimiz bu gelişme insanlık için büyük bir adımdır" diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı da, Konya'nın çocuklarının Ankara'ya ya da İstanbul'a gönderilirken işlerinde tecrübe kazanmış olarak gönderilmesi gerektiğini ifade ederek, "Kendi çocuklarımıza sahip çıkarak arkasında durmalıyız. Konya'nın çocuklarını Ankara'ya doğru yola çıkarken, yoracaksak burada yorun. Kendi çocuklarınıza sahip çıkın ve arkasında durun" dedi.

Devletin mesleğe değer vermediğini söyleyen Konya SMMMO Başkan Adayı Mehmet Sevim de, "Ben devletten gelen bir insanım ve bunu biliyorum. Bunun da sebebi şu tamamen duygusal yani bütçenin gelirinin yüzde 2'si sizin tahakkukunu, beyannamesini verdiğiniz gelirlerden oluşuyor" diye konuştu.

Konuşmaları arından Konya SMMMO Başkanı İsmail Turan, katılan yeminli mali müşavirlere plaket verdi. Konya SMMMO'da 12 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimde, yönetim, denetim, disiplin kurulları ve üst birlik delegelerine 15 asil, 11 yedek olmak üzere 26 aday gösterildi. Oda başkanlığına ise mevcut başkan İsmail Turan ile Mehmet Sevim adaylığını koydu. Genel kurulda ayrıca yeni yeminli mali müşavirlere belgeleri verildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Üzülmez İsmail Turan Ak Parti Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title