Haberler

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Abone Ol

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl içerisinde ürettikleri eserleri düzenlenen sergi ile beğeniye sunuldu.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl içerisinde ürettikleri eserleri düzenlenen sergi ile beğeniye sunuldu.

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yıl boyunca hazırlanan el işleri, yöresel kıyafetler, tezhip ve rölyef çalışmaları düzenlenen sergi ile beğeniye sunuldu. Recep Gürbüz Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törene Kaymakam Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hasan Gökce, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Küçükköy Belediye Başkanı Murat Yıldız, Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İsmail Uğurlu, Hasan Karatopak, siyasi parti ilçe başkanları, okul müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay törende yaptığı konuşmada Halk Eğitimi Merkezleri'nde pek çok alanda kurslar açıldığını belirterek, "Bu yıl düzenlediğimiz kurs, seminer, konferans gibi faaliyetlerimize 4 bin 538 vatandaş katılmıştır. Bakanlığımızın, hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım oranlarının arttırılmasına yönelik çalışmaları doğrultusunda TÜİK verilerine göre hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım oranı ülkemizde yüzde 2-3 iken, ilçemizde bu oran yüzde 10'a ulaşmaktadır. Korkuteli'de yaşlılık, engellilik gibi sebeplerle okuyamayan vatandaşlar haricinde okuma yazma bilmeyen vatandaş kalmamıştır. Okuma yazmasını ilerletmek isteyen vatandaşlar için de ikinci kademe okuma yazma kursları açmaktayız. Bu yıl açtığımız ikinci kademe okuma ve yazma kursuna devam eden 3 kursiyer belge almaya hak kazandı. Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında i okullarımızda 21 kurs açılmıştır.2012-2013 eğitim öğretim yılındaki açılan 105 kursa 2 bin 446 kişi katılmıştır" dedi.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projeleri (UMEM) kapsamında İŞKUR ve Ersanlar Konserve işbirliğiyle 1 Temmuz'da başlayacak olan konserve üretim elemanı kursuna 15 kursiyerin devam edeceğini belirten Topay,

"3 ay teorik ders, 3 ay staj yapacaklar. 6 ayın sonunda sigortalı olarak Ersanlar Konserve'de işe başlamış olacaklar. Bunun yanında yine Antalya Çalışma ve İş Kurumu işbirliğiyle hasta ve yaşlı refakatçisi, engelli bakımı, mantar yetiştiriciliği kursları da 1 Temmuz'da başlayacak. Kursiyerler 20'şer lira cep harçlıklarını alacaklar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursun açılmasında destek verenlere plaket verildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title