Haberler

Korkuteli'nde "Avcı Eğitimi Kursu" Açıldı

Abone Ol

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü "Avcı Eğitimi Kursu" açtı.

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü "Avcı Eğitimi Kursu" açtı.

Korkuteli Arif Cebeci İlkokulu'nda başlayan Avcı Eğitimi Kursu'na 30 kursiyer kayıt yaptırdı. 32 saat ve 8 gün devam edecek olan kursta Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Korkuteli Şefi Ziraat Mühendisi M. Ali Dolunay, Biyoloji Öğretmeni İbrahim Uysal, Eczacı Celal Koç, Veteriner Hekim Süleyman Büyüktosun, Jandarma Astsubay Abdurrahman Öz avcılıkla ilgili konularda eğitim verecek.

Eğitimin ilk gününde Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay, av köpekleri, avda kullanılan yırtıcılar, sağlık bilgisi, ilk yardım, av silahlıları ve uygulaması,avcılığın tarihi felsefesi ve özü, av için gerekli bilgiler, avcılıkta ahlaki bilgiler, ekoloji bilgisi ve çevrenin korunması ve yurdumuzda av hayvanları başlıkları kapsamında kursiyerlere detaylı bilgi verdi.

Eğitim süresinin tamamlanmasının ardından kursiyerlerin sınava girecekleri ve başarılı olanların "Avcı Eğitim Belgesi" almaya hak kazanacakları belirtildi. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince Avcılık Belgesi Alarak Avlanmak İsteyenlerin "Avcı Eğitim Kursu"nu tamamlayarak sertifika alma zorunluluklarının bulunduğunu hatırlatan Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay, bu kursları bitirmeden ve avcılık belgesi almadan avcıların artık tüfeklerini avlaklarda taşımaları ve avlanmalarının mümkün olmadığı uyarısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Öz İbrahim Uysal Korkuteli Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title