Haberler

Korkuteli'nde Hem ve İş Kur Ortaklığında Üç Yeni Kurs Açılıyor

Abone Ol

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve İş Kur işbirliği ile açılan 3 yeni kursun 1 Temmuz'da başlayacağı bildirildi.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve İş Kur işbirliği ile açılan 3 yeni kursun 1 Temmuz'da başlayacağı bildirildi.

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğü ile Korkuteli Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan 3 kursa müracaat edenler için ön görüşmeler yapılarak kura çekimi yapıldı. Her kurs için 25 kursiyerin müracaat ettiği hasta ve yaşlı refakatçisi, engelli bakımı ve konserve üretim elemanı kursları, ilçe halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay, işsizlikle mücadele kapsamında çok sayıda kurs açıldığını ifade ederek, "Üç yeni kurs 1 Temmuz tarihinde başlayacak. Bu kurslara müracaat edenler ön elemeden geçtikten sonra kurslara başlayacaklar. Kültür mantarı yetiştiriciliği ile ilgili olarak yeterli müracaat olmadığı için kursu Eylül ayı sonunda başlatacağız. Halk Eğitim Merkezi olarak vatandaşların meslek edinmelerini, iş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda vatandaşlara meslek kazandırarak onları bu alanda istihdam edilmelerini sağlamak için bir katkıda bulunuyoruz. İşsizlikle mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Hasta ve yaşlı refakatçisi kursuna 25 kişinin katılacağı ve kursun 560 saat süreceği belirtilirken, 400 saatlik engelli bakımı kursuna ise 25 kişinin başvurduğu kaydedildi. Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) kapsamındaki istihdam garantili konserve üretim elemanı kursunun da 3 ay teorik dersin ardından 3 ay staj olarak planladığı ve staj sonrası kursiyerlerin konserve fabrikalarında işe yerleştirilecekleri ifade edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Korkuteli Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title