Haberler

Korkuteli'nde İmamlara Özel 9 Farklı Kurs

Abone Ol

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile cami imamlarına 9 farklı kurs açılıyor.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile cami imamlarına 9 farklı kurs açılıyor.

Korkuteli Müftüsü Duran Turgut'u makamında ziyaret eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay, "İmamlarımızın sosyal hayatta faydalandığı bilgisayar, Arapça, ses eğitimi, cenaze hizmetleri, İngilizce, Almanca, Rusça, diksiyon ve sosyal hayattaki iletişim üzerine yeni kurslar açacağız. Kurslarda imamlara ve müezzinlere, halkla daha iyi iletişim kurma, ilçeye gelen yabancı turistlerle karşılıklı konuşmaları, ilçenin tanıtımı ve camilerin tanıtımını yapmalarını, Türkçeyi güzel konuşma, davranış ve kılık kıyafet konuları verilecek" dedi.

SES ÇOK ÖNEMLİ

Müftü Duran Turgut ise özellikle imamların, hutbe ve vaazlardaki konuşmaları ve halkla diyaloglarında güzel ve düzgün bir Türkçe kullanmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Müftü Turgut, güzel olmayan insan sesi bulunmadığını, ancak eğitimsiz sesten söz edilebileceğini belirterek, "Bizlerin halkımıza yaptığımız hizmette ses çok önemli. Peygamberimiz bile 'Kuran'ı seslerinizle güzelleştiriniz' diyor. İmam ve müezzinler seslerini en iyi şekilde kullanabilmek, daveti en iyi şekilde yerine getirebilmek için çaba gösteriyor. Amacımız en iyiyi bulmaktır. Din görevlilerimizin ağzından çıkan sözler, cemaatin kalbinde güzel bir maneviyat havası verir. O yüzden sesin iyi şekilde kullanılması, kullanırken de bilinçli olunması gerekiyor. Bu eğitimle olacak, gayretle olacak" dedi.

Yabancı dil konusunun da önemine dikkat çeken Müftü Turgut, "Yabancı turistlerin cami ziyaretlerinde caminin tanıtımında yabancı dil çok önemli. Bunun için İngilizce, almanca ve Rusça kursları da açılacak" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Duran Turgut Korkuteli Antalya Müftü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title