Haberler

Kosgeb'den Kilisli Sanayicilerin Yararlanması İsteği

Abone Ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu, Bir Yıl İçerisinde Kilis Organize Sanayi Bölgesi'nde (Osb) Tüketilen 250 Bin Kws Elektriğin 4 Kat Artarak 1 Milyon Kws'ye Yükseldiğini Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu, bir yıl içerisinde Kilis Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) tüketilen 250 bin KWS elektriğin 4 kat artarak 1 milyon KWS'ye yükseldiğini söyledi.

Milletvekili Hüseyin Devecioğlu, OSB'yi ziyaret ederek, sanayicilerin sorunlarını dinledikten sonra fabrikalarda incelemelerde bulundu. OSB Müdürü Mehmet Hakan Öztürk'ten üretim hakkında bilgi alış verişinde bulunan Devecioğlu, OSB'nin her geçen gün daha da gelişerek, istihdam sağladığını Kilis ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Devecioğlu, "AK Parti olarak hizmet hedefe odaklandık, herkesin de bu hedefe odaklanmasını bekliyoruz. Çünkü bu hedefleri gerçekleştirirsek, Atatürk'ün bıraktığı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti mirasını sahiplenir, onun çizdiği doğrultuda Türkiye'yi zengin ve müreffeh bir ülke haline getirebilir, demokrasimizi, hukukumuzu güçlendirebiliriz. Unutmayalım ki, iyi işleyen ve kurumsallaşmış bir ekonomi İle hukuk devleti arasında doğrudan bağlantı vardır" dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) sanayicilerin üye olması gerektiğini vurgulayan Devecioğlu, "Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ''1000 + 1000 KOBİ Yatırım Destekleme Programı''nı açıklandı. Bu programda Destek programı ile orta-yüksek ve ileri teknoloji sektörlerinde bulunan 1000 KOBİ'ye işletme başına 100 bin YTL, orta-düşük ve düşük teknoloji sektörlerinde bulunan 1000 KOBİ'ye de işletme başına 50 Bin YTL olmak üzere, 2 bin KOBİ'ye KOSGEB aracılığıyla 150 Milyon YTL'lik kredi faiz desteği sağlanacak. Sanayicilerimin KOSGEB'in bu imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor. OSB ne kadar büyürse Kilis'te işsizlik oranı o kadar azalır. İstihdam o kadar artar. AK Parti olarak, Kilis'te işsizlik sorununun çözülmesi için Kilis'i teşvik kapsamına aldık. Yıl sonu itibariyle bin işçinin çalıştığı bir OSB haline geleceğiz. Şuanda 450 kişi çalışıyor. Yeni yatırımlar var. Bu yatırımların arttırılması için siyasetçiler olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. İş adamlarımız, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası, OSB, sivil toplum örgütlerinden oluşan sorunlar konusunda bizleri bilgilendirmesini istiyoruz. Amacımız Kilis ekonomisini kalkındırmaktır" diye konuştu.

(MAD-MEF-Y) 02.05.2008 12:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title