Haberler

Köylülerin Su Sevinci

Abone Ol

Elazığ'ın Keban ilçesinde su sıkıntısı çeken köylülerin imece usulüyle açtırdıkları artezyen kuyusundan bol su çıkması köyde büyük sevinç yaşattı.

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Sağdıçlar köyünde su sıkıntısı çeken köylülerin imece usulüyle açtırdıkları artezyen kuyusundan bol su çıkması köyde büyük sevinç yaşattı.

Köy muhtarı Halis Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuraklık nedeniyle köyde uzun zamandır sulama suyu sıkıntısı çektiklerini ve bahçelerinin kurumaya yüz tuttuğunu söyledi.

Son çare olarak su çıkmama ihtimaline rağmen artezyen kuyusu vurmaya karar verdiklerini belirten Turgut, şöyle konuştu:

"Ben ve 7 köylümüz ortaklaşa 14 bin lira vererek bir artezyen firması ile anlaştık. Vurduğumuz artezyen kuyusunun 20 ile 60 metre derinliğinde su çıkmaya başladı. Ancak yeterli olmadığından firmaya devam etmesini söyledik. 110 metre derinliğe kadar indik ve kuyumuzdan saatte 12 ton su çıkmakta. Çok şükür bahçelerimizi kuramaktan kurtardık."

Artezyen kuyusundan bol su çakmasının köyde büyük sevince yol açtığını aktaran Turgut, bu sevinci paylaşmak için kurban keserek köyde yemek verdiklerini ve ilçe yöneticilerini de yemeğe davet ettiklerini sözlerine ekledi. - Elazığ

Kaynak: AA / Yerel

Halis Turgut Elazığ Keban Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title