Küçük Sanayi Sitesi Dönüşüm Projesi
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Küçük Sanayi Sitesi’nin dönüşümü ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Küçük Sanayi Sitesi'nin dönüşümü ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.
Geçtiğimiz haftalarda Küçük Sanayi Sitesi içerisinde oluşturulan Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde bölge esnafıyla ardından Teksan Sanayi Sitesi'nde bulunan esnafla bir araya gelen Başkan Kurt, son olarak EMKO'da bulunan esnafla da bir araya geldi. Bilgilendirme toplantısına Oto Tamirciler Odası Halil Kılıç'ın yanı sıra bölgede esnaflık yapan vatandaş da katıldı. EMKO'da bulunan esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, sorunların çözümünde yerel yönetimlerle birlikte hareket ederek daha çabuk sonuç alacaklarını söyledi. Kurt ayrıca, her türlü engelleme ve baskıya rağmen Sanayi Çarşısı'nı kaldıracaklarını ve yılmayacaklarını söyledi.
ÇALIŞMALAR HIZLANACAK
Başkan Kurt yaptığı konuşmada Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili çalışmaların yüzde 40'ının tamam olduğunu, planların meclisten geçtiği takdirde yüzde 50'sinin tamamlanacağına değinerek, şunları kaydetti:
"Biz uzun bir zamandır merkezdeki sanayisel dönüşüm kararı doğrultusunda bir çalışma yapıyoruz ve bu çalışmada da ilgili olan tarafları bilgilendirmek istiyoruz, ama aşamalar içinde elimizdeki bilgi kadar paylaşmak durumundayız. Şu an da Sanayi Çarşısı'nın kentsel dönüşüm olayı şu; 2010 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi bu bölgenin büyüklüğü 650 dönüm civarında belediye kanununa göre kentsel dönüşüm alanı olmasını ilan etmiş. Daha sonra o dönemin Belediye Başkanı Burhan Bey demiş ki 'burayı biz yapalım', Odunpazarı Belediyesi'ne 'uygun olur yapmak' demiş ve 2013 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi bu bölgenin kentsel dönüşüm işini Odunpazarı Belediyesine devretmiş. Biz geldikten sonra bu işin hızlandırılmasını düşündük ki seçimden önce de burayı kaldırmak istediğimizi beyan etmiştik. Şu anda o çalışmalar belli bir aşamaya geldi. Bir ihale yaptık ve o yaptığımız ihaleyle bu işin projelendirilmesi, tespitlerin yapılması yani kanuna uygun neler yapılması gerekiyorsa o hizmetleri yapmak üzere bir firmayla danışmanlık alım sözleşmesi yaptık. O firma mevcut sanayideki durum tespiti yaptı kim nerede ne yapıyor, hangi işi yapıyor, hangi ev, hangi konut, hangi dükkan. Bunların tespitini yaptı ve bir rapor hazırladı. Bu rapora göre 1/5000'lik planları yani üst ölçekli plan dediğimiz bu bölgelerde neler olabiliri planladık ve ekim ayında Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdik" dedi.
ONLAR ONAYLARSA İŞLEM BAŞLAR
Büyükşehir Belediyesi ekim toplantılarında bunu gündeme aldığını ve İmar komisyonuna havale ettiğini belirten Başkan Kurt, "Şu an da o 1/5000'lik plan önerisi Büyükşehir Belediyesi'nin İmar komisyonu üyeleri tarafından incelenmekte. O inceleme sonucunda diyecekler ki 'Sanayi Çarşısı'na bir plan yapmak gerekmiyor, reddediyoruz ya da bu sizin yapmış olduğunuz planın şuraları yanlış buraları düzeltiyoruz ve şöyle 5000'lik plan öneriyoruz' diyecekler. Biz de o 5000'lik plana göre Odunpazarı Belediye Meclisi'nde 1/1000'lik planlar yapacağız. Bu 5000'lik plan biraz daha büyükçe bir plan, ayrıntı olmaz. 5000'lik planda, burada kaç kişi yaşayacak, burada ne kadar yeşil alan olacak, burada ne kadar inşaat alanı olacak, burada ne kadar sağlık alanı olacak, eğitim alanı olacak gibi kararları belirtir. Onların belirttiği hedeflere göre alt plan olan 1/1000lik planlar yapılır ve o 1/1000'lik planda da örneğin bize kaç metre inşaat alanı vermişlerse o alana göre belli olur. Kat adedi belli olur, daire sayısı belli olur, dükkan sayısı belli olur. Bunu 1000'lik plan dediğimiz plandan Odunpazarı Belediyesi Meclisi'nden geçirdikten sonra tekrar Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gider. Onlar onaylarsa işlem başlar" dedi. - ESKİŞEHİR