Haberler

Küçükyılmaz 238 Gününü Değerlendirdi

Abone Ol

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz ve Sakarya'daki Hastanelerin Başhekimleri Elmas Otel'de düzenlenen kahvaltılı toplantıda Sakarya basını ile biraraya geldi. Göreve başladıkları günden bugüne Sakarya'da yapılan yatırımları anlatan Küçükyılmaz bu yılsonunda veya 2014'e kadar Sakarya'ya Yanık Tedavi Merkezi ile Tüp Bebek Merkezi kurmak istediklerini söyledi.

Sağlıkta yeniden yapılanma sonucu oluşturulan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine 2 Kasım 2012 tarihinde atanan Dr. Ünal Küçükyılmaz Sağlık alanında Sakarya'ya yapılan yatırımları ve yapacakları yatırımları anlattı. Elmas Otel'de Birliğe bağlı Devlet Hastanelerinin Başhekimleri ve yöneticilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Küçükyılmaz, 238 günde Sağlık alanında gelirleri artırırken giderlerin de aynı oranda tutulduğuna dikkat çekti.

Sunumuna Sakarya'daki hastanelerde yaptıkları ciddi değişimleri anlatarak başlayan Küçükyılmaz, yapılan yatırımlarla Sakarya genelindeki tüm Devlet Hastanelerinde artık ağız ve diş tedavilerinin yapılabildiğini adında yatak olan ancak yataklı tedavi yapılamayan hastanelerinde artık yataklı tedavi uygulamaya başladıklarını söyledi.

2013 yılında gerçekleştirdikleri görüntüleme ihaleleri ile bir önceki yılın fiyatlarına göre 3 yıllık MR ve BT'ler için yaklaşık 4,5 milyon TL tasarruf sağladıklarının altını çizdi.

Yatırım bütçesini yüzde 26 oranında, Tıbbi Sarf ve ilaç bütçesini yüzde 28 oranında Ticari gelirleri de yüzde 61 oranında artırdıklarının altını çizen Küçükyılmaz, 2013 yılında Sakarya'ya 5 milyon değerinde tıbbi cihazı alımı yaptıklarını söyledi.2012 yılı başlangıç bütçesi 218 milyon 941 bin TL olan Sakarya'nın 2 Kasımdan sonraki bütçesini 234 milyon 718 Bin TL'ye çıkardıklarını anlatan Küçükyılmaz, "Bu bütçeler yaptığımız hizmetler sonucunda artıyor. Bu artış sonrası 2013 yılı bütçemiz 277 milyon 781 bin TL'ye çıktı. Devam edecek olan yatırımlarla bu rakamlar sürekli yukarıya çıkacak. Rakamların yükselmesi de Sakarya halkına sağlanan hizmet kalitesinin artması anlamına geliyor" dedi.

Şimdiye kadar birçok hastanede yenilikler yaptıklarını kaydeden Küçükyılmaz daha önce Sakarya'da yapılamayan birçok ameliyatın da ilk kez kendi dönemlerinde yapılmaya başlandığını söyleyerek 2013 yılı sonunda Sakarya'da açık kalp ameliyatı yapabilmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Devam eden yeni hastanelerle birlikte eski hastaneleri ihmal etme gibi bir durumlarının söz konusu olamayacağını belirten Küçükyılmaz, sunumunun sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Basın mensuplarının özellikle Sakarya'daki yoğun Bakım merkezlerinin yetersizliğinin nasıl giderileceğini sorusuna cevap veren Küçükyılmaz, "Göreve başladığımızdan beri Yoğun Bakım Merkezlerini büyütmeye başladık. Burada yanlış bir kanı var. Sanki biz sürekli yoğun bakım hastalarını Kocaeli'ne sevk ediyormuşuz gibi bir hava var. Bu durum öyle değil. Sakarya'ya Kocaeli'den de Düzce'den hasta geliyor. Biz bu yılsonunda yaptığımız yeni yoğun bakım ünitelerine Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitesini de ekleyeceğiz" diyerek cevap verdi.

Bir Gazetecinin geçtiğimiz yıl hizmete giren Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yamuk olduğu ve zemininden sürekli su çekildiği iddialarına ise Küçükyılmaz şu cevabı verdi: "Bu iddiaları biliyorum. Bununla ilgili şimdiye kadar hiç açıklama yapmadık ama iddialar üzerine bakanlıktan 5 mühendisi çağırarak binada inceleme yaptırdık. Mühendisler binada hastane güvenliğini tehlikeye sokacak herhangi bir durum olmadığını belirten bir rapor tutarak iddiaları da çürütmüş oldular."

Sağlıkta şiddet konusunda da açıklamalarda bulunan Küçükyılmaz, milyonlarca insanın hastanelere gittiğini ve sağlık personelinden son derece memnun olduğunu belirterek, "Sağlık Camiası bugün Sakarya Nüfusunu neredeyse 8 kere muayene ediyor. Bu kadar yoğun bir çalışma temposunda bazı aksamalar da oluyor. Bu tip şiddet olaylarının gündeme getirilerek prim verilmesi taraftarı değilim. Hastanelerimizi hep olumsuz yönleriyle değil de olumlu yönleriyle de haberleştirirsek bu tip olayların daha aza ineceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ünal Küçükyılmaz Bebek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title