Haberler

"Kuklacı" İsimli Çocuk Müzikali Samsunlu Sanatseverlerle Buluşacak

Abone Ol

Samsun Devlet Opera ve Balesi, bu hafta, "Kuklacı" isimli çocuk müzikali ve yeni yıl konseriyle Samsunlu sanatseverlerle buluşacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, bu hafta, "Kuklacı" isimli çocuk müzikali ve yeni yıl konseriyle Samsunlu sanatseverlerle buluşacak. Samsun Devlet Tiyatrosu'nda ise "Tek Kişilik Şehir" adlı oyun sahnelenecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, bu akşam saat 20.00'da yeni yıl konseriyle Samsunlu müzikseverlerin karşısında olacak. Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Feryal Türkoğlu ve Aykut Çınar'ın vokalleriyle seçkin eserleri seslendirecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi ayrıca, 2 Ocak Pazartesi günü saat 10.30'da "Kuklacı" isimli çocuk müzikaliyle, minik sanatseverlerin karşısında olacak.

Dünyaya gözlerini basit bir kukla olarak açan Pinokyo'nun hikayesinin anlatıldığı eserde, iyilik ve kötülük kavramları çeşitli mesajlar verilerek işleniyor. Müziklerini Melih Seskir'in yaptığı eserin kostümlerini Aydan Çınar, koreografilerini Zeynep Bengier yaptı.

Turne sahnesi olarak hizmet veren Samsun Devlet Tiyatrosu'nda ise Ankara Devlet Tiyatrosu'nca hazırlanan "Tek Kişilik Şehir" adlı oyun sahnelenecek.

Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun sahneye koyduğu oyunda, gelişen teknolojinin ve modern yaşamın insanları yalnızlaştırması anlatıyor.

Samsun Gazi Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'da Samsun Seyir Tiyatrosu'nca hazırlanan "Vay Başımıza Gelenler" adlı oyun sahnelenmeye devam edecek. Müziklerini Sertaç Batkın'ın yaptığı ve Öner Yıldırım'ın sahneye koyduğu oyunda, günlük hayatımızdaki olaylar mizahi bir dille anlatılıyor.

2 Ocak Pazartesi ve 4 Ocak Çarşamba günü saat 20.00'da Gazi Sahnesi'nde Samsun Söz Sanat Merkezi, "Geç Kalanlar" adlı oyunu izleyicinin beğenisine sunacak. Pervin Ünalp'in yazdığı, Suat Özgültekin'in sahneye koyduğu oyunda, evlilik içinde yapılan hatalar, zamanla çiftlerin birbirine yabancılaşması ve modern dünyada kadın erkek ilişkilerinin karşılıklı özensizlik yüzünden bitmesi anlatılıyor.

Gazi Sahnesi'nde ayrıca, 3 Ocak Salı günü saat 20.00'da Düşevi Oyuncuları'nın hazırladığı "Süreyya" isimli oyun seyirciyle buluşturulacak. Hayatının sonuna gelmiş bir kadının yarım bıraktığı birçok şeyi ölmeden önce tamamlama çabasını konu alan oyunu Can Kibiroğlu yazdı, Cem Kaynar sahneye koydu.

ORDU

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT), yarın akşam ve 3 Ocak Salı günü saat 20.00'da, aşkı için mücadele eden halk kahramanı Hekimoğlu'nun hikayesinin anlatıldığı "Hekimoğlu" isimli oyunu sahnelemeye devam edecek.

- SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Kültür Sanat Yerel Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title