Haberler

Kültür Elçileri Sertifikalarını Aldılar

Abone Ol

Malatya'da ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen Kültür Elçileri Projesi kapsamındaki eğitimlerini tamamlayan 27 öğrenci sertifikalarını aldılar.

Malatya'da ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen Kültür Elçileri Projesi kapsamındaki eğitimlerini tamamlayan 27 öğrenci sertifikalarını aldılar.

Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Malatya Kültür ve Yaşam Derneği'nin ortaklaşa olarak yürüttüğü Kültür Rehberleri Yetiştirme Eğitim Programı tamamlandı.

Törende konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, "Bu eğitimin uygulanmasındaki amaçlardan biri Malatya'da yaşayıp da Malatya hakkında yeteri kadar bilgi alma şansına yakalayamayan, belki bir çok yerini henüz gezmemiş çocuklarımıza yaşadıkları çevreyi geçmişiyle tanıtmaktı. Malum çocuklarımızın yoğun bir okul ve sınav

programı var. İyi bir eğitim alıp kendilerine güzel gelecek hazırlamak istiyorlar. Dolayısıyla yaşadıkları şehri tanıyacak bir eğitim alamayabilirler, gezdikleri yerleri gezemeyebilirlerdi.

Tüm bunları göz önüne alarak programı uygulamaya çalıştık" dedi.

daha sonra katılımcılar, eğitimlerini tamamlayan çocuklara Kültür Elçisi Sertifikalarını verdiler.

Törene Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Saim Dursun, Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz, Malatya Kültür ve Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Karaaslan ve kalabalık bir topluluk katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title