Haberler

"Kültür Rehberleri" Eğitim Projesinin 3. Etabı Başladı

Abone Ol

Malatya'da, Kültür Rehberleri (KÜRE) projesi kapsamında 3'ncü etap eğitim çalışmalarına başlandı.

Malatya'da, Kültür Rehberleri (KÜRE) projesi kapsamında 3'ncü etap eğitim çalışmalarına başlandı.

Malatya Kültür Yaşam Derneği ve Malatya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle; Malatya, Battalgazi, Yeşilyurt Belediyeleri ile Koruma Uygulama Denetim Bürosu'nun (KUDEB) destekleriyle hayata geçirilen KÜRE eğitim projesinin 3'ncü etabına start verildi.

Malatya Kültür ve Yaşam Derneği tarafından yürütülen ve yok olmaya yüz tutmuş taşınır-taşınmaz kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasını amaçlayan KÜRE projesi kapsamında 30 öğrenci, 5 hafta süreyle teorik ve pratik eğitim alacak.

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim kapsamında tarihçi-yazar Orhan Tuğrulca, öğrencilere Malatya'nın tarihini anlattı.

Eğitim öncesinde bir konuşma yapan Kültür Yaşam Derneği Basın Sözcüsü Yaşar Karaaslan, 2 yıllık sürede Kültür Rehberleri projesi kapsamında öğrencilere Malatya'nın tarihi, kültürü, sosyal yaşamı, mimarı yapısı ve arkeolojik yapısı gibi kültürel değerleri anlatarak, gelecek kuşaklara bu değerleri aktarmayı amaçladıklarını söyledi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

battalgazi yeşilyurt malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title