Haberler

Kültür Rehberleri Projesi 3. Etap Eğitimi Yapıldı

Abone Ol

Kültür Rehberleri (KÜRE) Projesi kapsamında 3'ncü etap eğitim çalışmaları yapıldı.

Kültür Rehberleri (KÜRE) Projesi kapsamında 3'ncü etap eğitim çalışmaları yapıldı. Eğitimin bu haftaki konuları, Malatya'nın taşınmaz kültürel-doğal varlıkları ile turizm potansiyeli ve turist-rehber ilişkileri alanlarında oldu.

Malatya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Malatya Kültür Yaşam Derneği, Battalgazi, Yeşilyurt belediyeleri ile Koruma Uygulama Denetim Bürosu'nun (KUDEB) destekleriyle hayata geçirilen KÜRE eğitimi devam ediyor. 1. hafta, Malatya'nın

tarihi ve mimarı kültürü derslerini alan 30 öğrenci bu hafta KUDEB başkan yardımcısı Bayram Güngör'ün görsel sunum eşliğinde, taşınmaz kültürel ve doğal varlıkları ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü Turizm Enformasyon Bölümü Şefi Bülent Korkmaz'ın verdiği turizm potansiyeli ve turist rehber ilişkileri alanlarında bilgi sahibi oldu.

Kültür Yaşam Derneği Basın Sözcüsü Yaşar Karaaslan, Malatya Valiliği'nin sağlıklı gelecek kampanyası çerçevesinde 1999 yılında başlattığı iki yıllık süre içinde Malatya'nın tarihi, mimari kültürü, turizm potansiyeli taşınır- taşınmaz kültürel varlıkları, yemek ve sosyal yaşam kültürü gibi yok olmaya yüz tutmuş değerlerimizi

konunun uzmanları tarafından öğrencilerimize aktarılmaktadır" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Battalgazi Yeşilyurt Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title