Haberler

"Kültürümüze Sahip Çıkıp, Gelecek Nesillere Anlatmalıyız"

Abone Ol

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, özellikle yeni yetişen nesillere Türkmen kültürü ve geleneğinin anlatılması gerektiğini söyledi.

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, özellikle yeni yetişen nesillere Türkmen kültürü ve geleneğinin anlatılması gerektiğini belirterek gençlerin; atalarının ne zorluklar çektiğini bilmeleri gerektiğini söyledi.

Küçükaydın, Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı İsmail Demirdüzen'in davetlisi olarak Seyhan nehri kenarında kurulan yörük çadırındaki iftara katıldı. Küçükaydın, buradaki konuşmasında, kendisine Türkmen gelenek ve görenekleriyle yapılan yemeklerden tattıran federasyon başkanı Demirdüzen'e teşekkür etti.

Türk kültürünün özünü oluşturan Yörük kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması açısından öneminin büyük olduğunu anlatan Küçükaydın, "Burada atalarımızın, Türk büyüklerimizin asırlar boyunca yaşadığı kıl çadırın kurulması bizi mutlu etti. Yörük yaşamını tanıtmayı, yayla kültürünü yaşatmayı gelecek nesillere öğretmek gerekiyor" diye konuştu.

Federasyon Başkanı İsmail Demirdüzen ise, milletvekili Küçükaydın'ın davetlerine iştirak etmesinin kendilerini mutlu ettiğini bildirdi. Kıl çadırda, Yörük geleneklerini ve örflerini yaşatmaya çalıştıklarına değinen Demirdüzen, "Büyüklerimizi burada ağırlayıp onların da destek olmalarını istiyoruz. Sağ olsunlar onlar da her zaman destek oluyor. Teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yörük çadırındaki iftara AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Cengiz Yalman, Büyükşehir Meclis Üyesi Sıtkı Polat, Kozan Belediye Meclis Üyesi Ahmet Arık, Sarıçam İl genel meclis üyesi Bayram Sert, Ceyhan İl genel meclis üyesi Mahmut Mazı da katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Küçükaydın Ak Parti Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title