Haberler

Kumluca'da İhracat Masaya Yatırıldı

Abone Ol

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'İhracatçılarımız ve Sektörde Yeralan Kamu Kurumları ile İstişare Toplantısı' Akbulut Otel'de gerçekleştirildi.

Hatay'da faaliyet gösteren Tekasya Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'nin sahibi Ayhan Can, " Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapatılması ile Orta Doğu pazarı elimizden alınmıştır" dedi

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'İhracatçılarımız ve Sektörde Yeralan Kamu Kurumları ile İstişare Toplantısı' Akbulut Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Zirai İlaç Karantina İnsipektörleri Cemil Engin, Seracettin Çevik, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alaaddin Aytekin, Finike Gümrük Müdürü Osman Bölükbaşı Dara, Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın, firma sahipleri ve davetliler katıldı.

Açılış konuşması yapan

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alaaddin Aytekin, bölge için örtü altı sera üretimi ve narenciye üretiminin önemli olduğunu söyledi. Kumluca'dan yapılacak ihracatın önemine dikkati çeken Aytekin, "

Bu yüzden bölgemizden yapılacak olan ihracat önemlidir. Bizde oda olarak ihracatın önündeki sorunları çözmek için üstümüze düşen görevleri yapmak zorunluluğunu hissediyoruz" dedi.

Finike İlçe Gümrük Müdürü Osman Bölükbaşı Dara ise, ihracatçılara 24 saat hizmet verdiklerinin altını çizdi.

Bir ülkenin gelişmişliğinin ithalat ve ihracat arasındaki denge ile ölçüldüğünü ifade eden Dara, ihracatın, ithalattan daha fazla olması için çalıştıklarını belirtti.

Toplantıda söz alan Tekasya Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi sahibi Ayhan Can, Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapatılması ile Ortadoğu pazarının ellerliden gittiğini iddia etti.

Romanya, Ukrayna, Rusya ve Bulgaristan gibi ülkelere ihracat yaptıklarınını belirten Can, " Ancak Ortadoğu'ya ihracat yapamıyoruz. Çünkü Cilvegözü Sınır Kapısı kapatılmıştır. Yani Ortadoğu Pazarı başka ülkelere peşkeş çekilmiştir. Bugün Yunanistan'ın ağza alınmayacak ayvası Kuveyt'e kadar tüm Ortadoğu pazarlarında satılmaktadır. Bu kapının kapatılması, Mersin'in şeftalisini, Tokat'ın domatesini, Finike'nin portakalını, Isparta'nın elmasını, Kumluca'nın sebzesini öldürdü. Bu kapının kapanması ile Ortadoğu İspanya'nın Portakalını tüketiyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cilvegözü Ayhan Can Orta Doğu Kumluca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title