Kunib Iı. Olağan Kongresi'ni Batum'da Yapacak
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ramazan Korkmaz'ın çalışmaları ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın destekleriyle 2009 yılında 7 üniversitenin katılımıyla kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği, II.
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın çalışmaları ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın destekleriyle 2009 yılında 7 üniversitenin katılımıyla kurulan Kafkasya Üniversiteler Birliği, II. Olağan Kongresi'ni 4 Mayıs 2012 tarihinde Batum'da gerçekleştirecek.
Kafkasya Üniversiteler Birliği ve Yunus Emre Enstitüsü'nün ortaklaşa düzenleyeceği, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Azerbaycan Tahsil Nazırı Prof. Dr. Misir Mardanov ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan'ın da katılacağı Kafkasya Üniversiteler Birliği II. Olağan Kongresi'ne Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Nahçıvan, Dağıstan, İran, Kırgızistan ve Kazakistan'dan 40'ı aşkın üniversite rektörü katılacak.
Birliğe yeni katılım anlaşmalarının imzalanacağı kongrede ayrıca "Kafkasya İçin Yeni Perspektifler" konulu bir de panel düzenlenecek. Halihazırda 8 farklı ülkeden 40'ı aşkın üniversitenin üye olduğu Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin amacı, bölge üniversiteleri arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini sağlamak, ortak projeler yapmak ve paneller/sempozyumlar düzenleyerek ortak bir gelecek perspektifi oluşturmak amaçlanıyor.
'GELECEK NEREYE GİDECEĞİNİ BİLENLERE AİTTİR'
Kafkasya Üniversiteler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Birliğe son olarak Azerbaycan'dan Bakü Devlet Üniversitesi, Bakü Slavyan Üniversitesi, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Folklor Enstitüsü, Hazar (Khazar) Üniversitesi ve Bakü Tıp Üniversitesi'nin katılma kararı aldığını söyledi.
Korkmaz, yapılan son katılımlardan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin bir gelecek projesi olduğu vurguladı. Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin bölgenin kalkınması bakımından son derece önemli olduğuna inandığını belirten Korkmaz sözlerini şöyle sonlandırdı: "Kafkasya coğrafyasının kaderi, bizim kaderimizdir. İnsan, kaderi üzerinde düşünmeli ve kendi gelecek tasarımını bu düşünce etrafında şekillendirmelidir. Kafkasya Üniversiteler Birliği böylesi bir gelecek tasarımını hazırlamayı ve bu sinerjiyi bölgenin kalkınması, barışı ve huzuru için kullanmayı amaçlamaktadır." - ARDAHAN