Haberler

Kuraklık Toprak Verimini Düşürdü

Abone Ol

Elazığ merkeze bağlı Alpağut köyünde geçimini çiftçilikle sağlayan köylüler, kuraklık nedeniyle yaklaşan hasat döneminde topraktan istedikleri verimi alamayacaklarını söyledi.

Elazığ merkeze bağlı Alpağut köyünde geçimini çiftçilikle sağlayan köylüler, kuraklık nedeniyle yaklaşan hasat döneminde topraktan istedikleri verimi alamayacaklarını söyledi.

Ekin dönemi boyunca tüm masraflarını borç alarak karşıladıklarını ifade eden köylüler, devletten yardım beklediklerini kaydetti. Yağışsız geçen mevsim ve ardından kendini hissettiren kuraklığın ekinlerin kurumasına sebep olduğunu belirten çiftçiler, tek geçim kaynakları olan topraktan istedikleri verimi bu yıl alamayacaklarını ifade etti. Köy muhtarı Necati Yıldırım, yağışların yetersiz oluşundan dolayı ekinlerin gelişmediğini belirterek, "Bu sene yağmur yağmadı. Üst yüzeyi bırakın altta bile sular yetersizdir. Toprağın altında bile su yok. Bu durumda köylümüz mağdur oluyor. Köylümüz çok zor durumda. Yetkililerin bizleri desteklemesini bekliyoruz" dedi.

Köylülerden Eyüp Karaca ise kuraklık sebebiyle yüzde yüz zararlarının olduğunu söyledi. Karaca, "Yetkililerden bize yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Borcumuz çok. Ekinleri bu seviyeye getirebilmek için her şeyi veresiye aldık. Umarım emeğimizin karşılığını alırız" şeklinde konuştu.

"KÖYLÜYE HİBE VERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Alpağut köyüne giderek köylülerin sorunlarını dinleyen Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları da kuraklığın köylüyü mağdur ettiğini aktardı. Hacıoğulları "Çiftçilerimiz mağdur. Tarım Kredi Kooperatifleri'ne, bankalara borçlular. Tohumunu, gübresini, mazotunu hep veresiye almışlar. Büyüklerimizden çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için destek bekliyoruz. Çiftçilerin bu durumunu gereken yerlere bildirdik. Devletin çiftçiye özellikle tohum konusunda hibe desteği sağlaması gerekir. Faizli olursa köylü altından kalkamaz" ifadelerini kullandı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Yıldırım Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title