Haberler

Kuraklıktan Etkilenen Çiftçilere Müjde

Abone Ol

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis Milletvekili Hüseyin Devecioğlu, Kuraklık Nedeniyle Zarar Gören Çiftçilerin Borçlarının Faizsiz Olarak 1 Yıl Erteleneceğini Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kilis milletvekili Hüseyin Devecioğlu, kuraklık nedeniyle zarar gören çiftçilerin borçlarının faizsiz olarak 1 yıl erteleneceğini söyledi.

Devecioğlu, yaptığı açıklamada, Kilis'in de aralarında bulunduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 9 ilde yaşanan kuraklık ile ilgili olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yapılan çalışmanın sonuç verdiğini belirtti. Devecioğlu, geçen yıldan beri Kilis ve ilçelerinde kuraklık yaşandığını kaydederek, şunları söyledi:

"Girişimlerimiz sonucu Tarım İl Müdürlüğü yaşanan kuraklık nedeniyle hazırladığı raporu daha önce Tarım ve Köyişleri Bakanlığına sunmuştu. Bakanlık, içerisinde Kilis'in de bulunduğu 9 ili kuraklık kapsamı için çalışma yaptıktan sonra kuraklık kapsamına alınmasına karar verdi. Bakanlık, çiftçi bazında hasar tespitinin tamamlanmasının ardından, destekleme tedbirlerini devreye sokacak. Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimize tohumluk desteği ödenecek. Çiftçilerimizin borçlarını faizsiz olarak 1 yıl süreyle ertelenmesi kararlaştırıldı. Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıyı yakından biliyoruz. Kilisli ve Güneydoğulu çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için aylardan beri gerekli çalışmayı yapıyoruz. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e, Kilisli çiftçiler adına sonsuz teşekkür ediyorum." (MAD-OÇ-Y) 23.05.2008 17:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title