Haberler

Kurban Bayramına Doğru

Güncelleme:
Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi hayvan nakilleriyle ilgili hayvan sahipleri, muhtar ve güvenlik güçlerine seminer verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi hayvan nakilleri ve yol kontrolleriyle ilgili hayvan sahipleri, muhtar ve güvenlik güçlerine seminer verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde düzenlenen seminerde, hayvan sevkleri ve yol kontrolleri hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nihat Keskin, güvenlik güçlerine bu konuda büyük görev düştüğünü söyledi.

Bu konuda koordineli çalışılması gerektiğini belirten Keskin, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların il dışına nakillerinde kulak küpesi, veteriner sağlık raporu, dezenfeksiyon belgesi, şoförlerde sürücü bakıcı belgesi ve aracın tip-1 nakil belgesi olmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Keskin, "Bunların haricinde büyükbaş hayvanların il dışına nakillerinde, hayvan pasaportu olması zorunludur. Ayrıca veteriner sağlık raporlarındaki araç plakalarına dikkat edilmelidir. Bu belirtilen husus ve belgeleri bulunmadan il dışına hayvan nakleden yetiştiriciler ve araç sahipleri hakkında idari para cezaları uygulanacaktır" dedi.

Seminere, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri, hayvan sahipleri, muhtarlar ve teknik personel katıldı. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Kurban Bayramı Nihat Keskin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title