Haberler

Kursiyerlere Sertifikaları Verildi

Abone Ol

Kaynarca'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Kaynarca Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen 15 gün süreli Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nu...

Kaynarca'da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Kaynarca Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen 15 gün süreli Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nu başarıyla bitiren 30 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Kaynarca Belediyesi Toplantı Salonu'ndaki törene Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, KOSGEB Sakarya İl Müdürü İsmet Yılmaz, MARKA Sakarya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdülkadir Uslu ve kursiyerler katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan KOSGEB İl Müdürü İsmet Yılmaz, iş yeri açmanın bir marifet olmadığını ancak doğru ve çok yönlü bir iş planı yapılması gerektiğini belirterek, "İnovasyona önem vermelisiniz. İşinizde fark yaratın. Her zaman kalktığınız saatten 2 saat önce kalkarak bir çeşit inovasyon yapabilirsiniz. Hayat tarzınızı değiştirebilirsiniz. Demişler ya bu ülkede erken kalkan darbe yapıyor. Sizde erken kalkarak işinizde darbe yapın. Rutin işler dışında farklı işler yapmalısınız. Örneğin berber dükkanı yerine çocuklar için berber dükkanı açmak gibi" dedi.

MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut ise kurum olarak girişimciliği desteklediklerini ifade ederek, "KOSGEB'in verdiği hibe desteklere ek olarak başarılı olmanız durumunda bizler de daha büyük kapsamlı proje desteklerimizden yararlanabilirsiniz. MARKA olarak bu tür kurslar düzenlemenin dışında pek çok faaliyetlerimiz var. Bölge planı yapıyoruz. Bölgemizde kalkınmanın yerelden başladığı anlayışıyla merkezi planlama ile değil, yerel kaynakların aktive edilmesi, yerel kaynakların en etkin biçimde kullanılmasıyla Türkiye'nin daha fazla katma değer yaratarak kalkınabileceği düşüncesiyle ajanslar kuruldu. Biz de bölgemizde yerel kaynakları en üst düzeyde yerel potansiyeli kullanmak üzere faaliyetler yapıyoruz. Aslında bu girişimcilik kursu da onlardan bir tanesi. Çünkü kalkınmanın en büyük motoru yerel kaynakların içinde insan kaynağıdır. Biz de insan kaynağımızı daha etkin kullanmak üzere insanlarımızın girişimcilik ruhunu ön plana çıkartacak kurslarımızı açıyoruz. Doğu Marmara bölgesinde 3 bin 500 kişiye, Sakarya'da 500 kişi bur kurslardan faydalandı. Bu 500 kişiden 120 kişi kendi işini kurdu. Bunların yüzde 40'ı kadın girişimcilerdi" diye konuştu.

Kaynarca Belediye Başkanı ise yaptığı konuşmada kursu bitiren kursiyerleri tebrik ederek şöyle konuştu: "KOSGEB ve MARKA güzel fikirlere hibe olarak katkı veriyor. Bu imkanı bize sağlayan Fatih Akbulut ve İsmet Yılmaz'a teşekkür ederiz. Belediye olarak her zaman bu girişimlerin yanındayız" dedi.

Törenin son bölümünde kursiyerlere sertifikaları verildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kaynarca Marmara Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title