Haberler

Kütahya'da Arı Korkusu

Abone Ol

Tavşanlı ilçesinde bir evin önündeki asmada toplanan arılar, paniğe neden oldu.

Tavşanlı ilçesinde bir evin önündeki asmada toplanan oğul arılar paniğe neden oldu.

Yeni Mahalle'de Ali Mermer'e ait evin öndeki asma ağacına yuva yapan arılar, vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Mermer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çarşıda olduğu sırada eşinin kendisini aradığını ve binlerce arının evini istila ettiğini aktardığını söyledi.

Koşarak eve gittiğini anlatan Mermer, şöyle konuştu:

"Eve geldiğimde asma ağacının üzerine sarılmış bir sürü arı gördüm. Herhalde binlerce arı vardı. Çocukluğumda birçok kez arılar tarafından sokulduğum için arılardan çok korkarım. Eşim evin içine kaçmış ve dışarıya çıkamadı. Dışarıda oynayan  çocuklar da sağa sola kaçışmaya başladı. Sanırım bir kovan arı oğul verdi onlarda gidecek yer bulamadı, buraya geldi. Bunları buradan nasıl alacağımızı bilemiyorum. İnşallah bir şey olmadan bu işi çözeriz."

Eşi Mariye Mermer ise evin bahçesinde oturduğu sırada ilk önce yüksek düzeyde bir uğultu sesi duyduğunu ve başını kaldırdığı zaman binlerce arının kendisine doğru geldiğini dile getirdi.

Daha sonra kalkıp eve kaçtığını belirten Mermer, "Eve girip pencereden bakınca arıların asma ağacına sarıldığını gördüm. Yanımda çocuk olduğu için çok korktum. Hemen eşimi aradım. Allah korudu bizi" diye konuştu.

Daha sonra arıcılıkla uğraşan Halil Oral tarafından arılar, bir kovana alınarak başka yere götürüldü. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Ali Mermer Tavşanlı Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title