Haberler

Kütahya'da Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimi

Abone Ol

Kütahya'da Öğrenci Meclisinin Başkanlık Seçimi Yapıldı.

Kütahya'da öğrenci meclisinin başkanlık seçimi yapıldı.

Nafi Güral Fen Lisesi'nde yapılan seçimlere Vali Şükrü Kocatepe, İl Genel Meclis Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halis Demir ve öğrenciler katıldı. 2006-2007 eğitim öğretim yılı öğrenci meclisi başkanı Hatice Yıldırım bir konuşma yaparak geçen dönemki çalışmaları anlattı. Hatice Yıldırım'ı kutlayan Vali Kocatepe, yapılan seçimlerin demokrasiyi öğrencilere bu yaşlarda aşılamak adına çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Vali Kocatepe, "Öğrencilerin kendi fikir ve düşüncelerini ifade edebilmeleri için bu seçim onlara verilmiş bir ödüldür. Yeni nesli iyi yetiştirmek istiyorsak demokrasi eğitimini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü onlara çok iyi öğretmemiz gerekmektedir. Gençlerimize bakıyorum, Atatürk'ün bu ülkeyi gençlere bırakmasındaki isabeti daha iyi anlayabiliyorum" dedi.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'nin konuşmasından sonra öğrenci meclisi için divan oluşturularak seçim yapıldı. 2007-2008 yılı il öğrenci meclisi başkanlığına, Kılıçarslan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Rıdvan İnönlü, kullanılan 54 oydan 24'ünü alarak seçildi. Başkan Rıdvan İnönlü 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Kütahya'yı TBMM'de temsil edecek.

(EFE-MŞ)

07.12.2007 11:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title