Haberler

Kütahya'da Siyaset

Abone Ol

Kütahya'nın Çavdarhisar İlçesine Son 3 Yılda Alt Yapı, Yol, İçme Suyu, Kanalizasyon ve Kilit Taşı Yapımı İçin 2 Milyon 544 Bin YTL Ödenek Harcandığı Bildirildi.

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesine son 3 yılda alt yapı, yol, içme suyu, kanalizasyon ve kilit taşı yapımı için 2 milyon 544 bin YTL ödenek harcandığı bildirildi.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Şükrü Nazlı, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Çavdarhisar ilçesinde gezi ve incelemlerde bulundu. Nazlı, gezi sonrası yaptığı açıklamada, "Çavdarhisar ilçemiz tarihi ve kültürel özellikleriyle turizm alanında Türkiye'nin en önemli mekanlardan biridir. AK Parti iktidarıyla yıllardır ihmal edilen Çavdarhisar ilçemiz her yönüyle gelişme kat etmektedir. İlçe merkezinde yıllardır bitirilemeyen Hükümet Konağı, Devlet Hastanesi yatırımları tamamlanarak hizmete girmiştir. Son 3 yılda Çavdarhisar ilçemizin köylerine BELDES projesi kapsamında muhalefet partilerinden seçilmiş olmalarına rağmen hiçbir ayrım yapılmadan Çavdarhisar ve Hacıkebir belediyelerine toplam 250 bin YTL ödenek aktarılmıştır. Bu ödeneklerle ilçe merkezinde caddeler ve sokaklar kilit taşı parke çalışması yapılarak şehir modern bir görünüme kavuşmuştur. Kültür ve turizm alanında ilçenin gelişimi için birici derece arkeolojik sit alanı koruma imar planı proje yapımı için il özel idaresi kaynaklarından 2007 yılında 180 bin YTL ödenek aktarılmıştır. 2007 Yılında Karayolları tarafından Çavdarhisar-Susuzkaya yolu 6,5 kilometrelik kısmı tamamlanarak hizmete açılmıştır. Çavdarhisar çevre yolu çalışmaları devam etmektedir. Futbol sahası onarımı yapılarak hizmete sunulmuş ilçede bu güne kadar yapılamayan Kapalı Spor Salonu yapımı programa alınmış olup çalışmalar devam etmektedir. Çavdarhisar ilçesine ilçe emniyet amirliği kurulması konusunda gerekli hazırlıklar yapılmakta olup 2 ay içinde hayata geçecektir. TOKİ tarafından ilçeye 96 konut ve ticaret merkezi yapımı tamamlanmış. Halkın yoğun talebi üzerine 120 konutluk ikinci etap çalışmalarına başlanmıştır. Özellikle genç nüfusu yoğunlukta olduğu çevre köy ve beldelerden göç alan ilçemiz, ilçe merkezinde bulunan aynı zamanda taşımalı merkez olan bir ilköğretim okulunda toplam 548 öğrencimiz eğitim öğretim görmektedir. Çavdarhisar ilçe başkanı Hüseyin Yıldız'ın gayretleriyle TOKİ tarafından yapılacak olan ikinci etap toplu konut projesine sosyal donatı olarak bir ilköğretim okulunun da dahil edilmesi çalışmaları başlatılmıştır" dedi.

Nazlı, Çavdarhisar'a yatırımların artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

(EFE) 03.03.2008 10:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title