Haberler

Kütahya'nın Ilıca Kaplıcaları İzcilerin Kamp Merkezi Oluyor

Abone Ol

Kütahya'nın Ilıca Kaplıcaları'nda, Başarılı Öğrencilere Yüzme, İzcilik ve Doğada Yaşam Gibi Eğitimlerin Verileceği Kamplar Düzenleneceği Bildirildi.

Kütahya'nın Ilıca Kaplıcaları'nda, başarılı öğrencilere yüzme, izcilik ve doğada yaşam gibi eğitimlerin verileceği kamplar düzenleneceği bildirildi.

Program çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı İzcilik Daire Başkanlığı ile Kütahya Belediyesi arasında Ilıca Kaplıcaları'nda 'izcilik kampı projesi' protokolü imzalandı.

Protokol imza törenine Milli Eğitim Bakanlığı İzcilik Daire Başkanı İsmail Toksöz, Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Belediye Başkanı Mustafa İça, Milli Eğitim Müdürü Halis Demir ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen de hazır bulundu.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa İça, "Kütahya'mız ve özellikle Ilıca Kaplıcamız ile ilgili çok güzel bir girişimin temelini attık. Öncelikle bu fırsatı ve güzelliği bizlere sağlayan Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik ve Müsteşar Muammer Yaşar Özgül'e teşekkür ediyorum. Kütahya'mızda Ilıca ve Yoncalı Kaplıcalarımız termal turizmde önemli bir noktaya gitmektedirler. Ancak, izcilik anlamında da Türkiye çapında Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte imzalamış olduğumuz ortak protokol çerçevesinde, her dönemde seçilecek 200 başarılı öğrenci Ilıca Kaplıcamızda ağırlanacaktır. Yılda toplam 800 izcimiz, hem hayata bakış anlamında hem de spor ve yetenekleri doğrultusunda, güzel zaman geçireceklerdir. Sosyal kaynaşma, eğitim ve Kütahyamızın, Ilıca Kaplıcamızın tanıtımı gibi birçok faaliyeti içeren böylesine zengin bir programın birincisini inşallah bu seneye yetiştireceğiz. Uygunluğuna karar verdik. Her iki tarafta üzerine düşen görevi yerine getirerek süratle gençlerimize bu fırsatı sağlayacağız. Kütahya'mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı İzcilik Daire Başkanı İsmail Toksöz de proje hakkında şu bilgileri verdi: "Tüm çalışmaların istikbalimiz olan gençlerimiz ve yavrularımız içindir, bu proje eğitime doğrudan katkı sağlayacak bir projedir. Bu hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Bu imkanı tanıyan herkese teşekkür ediyorum." (EFE) 07.06.2008 13:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title