Haberler

Kutlu Doğum Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Abone Ol

"En sevgiliye selam olsun" sloganı ile Hz.için Belediye Ergene Kapalı Spor Salonu'nda program düzenlendi.

"En sevgiliye selam olsun" sloganı ile Hz. Peygamber ve insan onuru teması ile Uzunköprü Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası'

için Belediye Ergene Kapalı Spor Salonu'nda program düzenlendi.

Uzunköprü Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' için kutlama programı düzenlendi. Uzunköprü Belediyesi Ergene Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programa Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Meriç Müftüsü ve Uzunköprü Müftü Vekili Abdülkadir Boşal, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim ve meali ilçe müftülüğünde görevli imam hatipler tarafından katılımcılara okundu. Kur'an ziyafetinin ardından ise Müftüsü ve Uzunköprü Müftü Vekili Abdülkadir Boşal tarafından açılış ve selamlama konuşması gerçekleştirildi. Boşal konuşmasında, "Peygamberimiz'in (sas) adını ve sevgisini, duymayan, hissetmeyen gönüllere ulaştırmalıyız. O'nun (sas) sevgisini, büyüklüğünü ve mükemmelliğini bütün sinelere duyurmalı. Peygamber sevgisiyle yetişen nesiller oluşturmalıyız." dedi.

Müftüsü ve Uzunköprü Müftü Vekili Abdülkadir Boşal'ın ardından Edirne il Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından tarafından da bir konuşma yapıldı. Üzüm de yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İnsanoğlunun merhamet terbiyesine bu yüz yılda daha fazla ihtiyacı var. Bu terbiyeyi kendimize verebilmek için Peygamber efendimizi kalplerimize çağıracağız, hiç çıkarmamacasına O'nu kalplerimizde hissederek yaşayacağız. Dünyada zulümlerin durdurulması ve son bulabilmesi için hiç unutmadan ve vazgeçmeden bunu yapmamız gerekmekte"

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Stratejik Planlama ve Yönetimi Geliştirme Daire Başkanı Dr. Gazi erden tarafından bir konferans verildi. Konferans sunumunun ardından ise Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlara ayrıca Uzunköprü Müftülüğü tarafından karanfil ve gül lokumu dağıtıldı ve pilav ikram edildi.

Program İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisi ile sona erdi.

(MA - )

14.04.2013 16: 00: 02

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emrullah Üzüm Uzunköprü Yerel Müftü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title