Haberler

Kutularla Bir Günlük Grev Yaptılar

Güncelleme:
Abone Ol

Hükümetten beklentileri karşılanmayan KESK'li üyeler, Şanlıurfa'da bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eylemde hükümete kutulu gönderme yapıldı.

2014 yılı bütçe görüşmelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bitimine bir gün kala Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tüm Türkiye'de olduğu gibi Urfa'da da bir günlük uyarı grevi yaptı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şanlıurfa Şubesi önünde bir araya gelen KESK üyeleri yürüyerek Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'nde basın açıklaması yaptı. Bütçeyle ilgili taleplerinin karşılanmaması durumunda bir günlük uyarı grevi yapacaklarını daha önce duyurduklarını kaydeden KESK Şanlıurfa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmet Karadağ, "Bizler, her zaman ve her yerde eşitliğin, özgürlüğün, barışın, demokrasinin, bağımsızlığın, savaşsız ve sömürüsüz bir yaşamın savunucuları; emek, adalet ve özgürlük için mücadele edenler; geleceğine sahip çıkanlar, erkek egemen sisteme karşı toplumsal cinsiyet eşitliği için direnenler, bugün onurlu ve insanca yaşam hakkımız için buradayız" diye konuştu.

HAYATA DÖNÜŞ OPERASYONU
Açıklamasında kamuoyuna 'Hayata Dönüş Operasyonu' olarak yansıyan olayı da hatırlatan Karadağ, "Bugün 19 Aralık. Adını utanmadan 'Hayata Dönüş' koydukları katliamın 13. yıldönümü. Devlet 19 Aralık'ta 20 hapishanede 28 devrimci tutsağı katletti. Bayrampaşa hapishanesinde 6 kadını diri diri yaktı. 13 yıl geçti, katiller hala cezalandırılmadı. Yetmiyormuş gibi devlet övünç madalyasıyla ödüllendirildiler. Buradan bir kez daha katledilen siyasi tutuklu ve hükümlünün hesabının verilmediğini hatırlatıyor, bu utancın sorumlularının yargılanmasını istiyoruz" dedi.

'KAYNAKLAR BARIŞ İÇİN DEĞİL, SAVAŞ İÇİN HARCANIYOR'
Bütçe için ayrılan kaynakların bir avuç rantiyeci sermayeye gittiğini vurgulayan Karadağ, "İşte tam da şimdi hesap sorma günüdür. Bugün AKP dilediği gibi kaynakları topluyor, kullanıyor ve dağıtıyor. Emekçilerin birikimlerine el konularak, ağır vergilerle toplanan bu kaynaklar, bugün emperyalizmin taşeronluğuna, toplumun tüm ezilenlerini baskı altında tutacak şiddet mekanizmalarına, gerici temelde toplumsal yaşamı yeniden dizayn etmeye aktarılıyor. Bu kaynaklar, daha fazla istihdam yaratacak, toplumsal refahı arttıracak yatırımlara değil, bir avuç rantiyeci sermayenin cebine aktarılıyor. Bu kaynaklar barış için değil savaş için harcanıyor" diye kaydetti. Sık sık, 'Çetelere değil, emekçiye bütçe', 'Direne direne kazanacağız', 'AKP bütçeni al başına çal', 'Diren emekçi onuruna sahip çık' diye slogan atan grup, halaylar çekerek eylemi gerçekleştirdi. Eylemde ayakkabı kutularına bozuk paraların atılması dikkatlerden kaçmadı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa İl Eşbaşkanları Halit Yıldıztekin ve Leyla Akça, BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şeyhmus Çakırtaş, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Şubesi Başkanı Cemal Babaoğlu'nun da destek verdiği eylemin ardından kalabalık sessizce dağıldı.

İŞTE KESK'İN TALEPLERİ
Sendika olarak taleplerini sıralayan Karadağ, "KESK olarak tüm kamu çalışanlarının kendi işkollarında onlarca sorunları ve talepleri olduğunu ve bu taleplerin takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, taşeron çalıştırılmaya son verilmesini ve çalışanların güvenceye alınmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık yapılmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini istiyoruz. 47'si hala tutuklu olan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Katılımcı, demokratik bir bütçe istiyoruz. Kaynakları faiz olarak sermayeye aktaran değil, herkese eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir kamu hizmeti üreten bir bütçe istiyoruz. Savaş değil barış bütçesi istiyoruz. Bütçede eğer bir tasarruf yapılacaksa savunma harcamalarından yapılmasını, Suriye'ye yönelik emperyalist saldırganlığın taşeronluğundan vazgeçilmesini istiyoruz. Kürt sorununun demokratik, barışçıl çözümü süreciyle birlikte savaş harcamaları küçüleceği yerde büyümektedir. Barış halkların dilindeyken bütçenin savaşın değil, barışın-kardeşliğin bütçesi olmasını istiyoruz" diye ifade etti

DEMİR: HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK
KESK'in yaptığı iş bırakma eylemi acil servisler ve ameliyatla ilgili iş kolları hariç diğer iş kollarında uygulandı. Grevin uygulandığı Şanlıurfa Vergi Dairesi'nde sakinlik olduğu gözlendi. İş bırakma eylemiyle ilgili konuşan Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkan Vekili Cemal Demir, KESK üyelerinin yapmış olduğu eylemden vatandaşların mağdur olmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. Eyleme kaç kişinin katıldığı konusunda bilgisinin olmadığını kaydeden Demir, mükelleflere sağlanan hizmetin aksamadığını belirtti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu türkiye karadağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title