Haberler

Kuyumculardan Silah Taşıma Ruhsatı Açıklaması

Abone Ol

Diyarbakırlı kuyumcular, silah taşıma ruhsatı almak için gerekli olan 12 bin liralık zorunlu bağış uygulamasının kaldırılmasını istedi.

Diyarbakırlı kuyumcular, silah taşıma ruhsatı almak için gerekli olan 12 bin liralık zorunlu bağış uygulamasının kaldırılmasını istedi.

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul ve bir grup kuyumcu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Son dönemde artan gasp olayları hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, geçtiğimiz günlerde, Silvan-Bismil karayolunda kimliği belirsiz iki kişinin, altın toptancılığı yapan iki kişiyi gasp ederek 400 bin lira değerindeki altınlarını silah zoruyla alıp kayıplara karıştığını söyledi. Gaspı gerçekleştiren iki kişinin silah ve pompalı tüfek taşıdığını belirten Akkul, gaspı gerçekleştiren kişilerin, altınları taşıyan kişilerde silah bulunmadığını bildiklerini, bunun için kent merkezinden beri takipte olduklarını ifade etti. Silah taşıma ruhsatlarının bulunmadığını kaydeden Akkul, ruhsatı alamadıkları için bu olayların son bulmayacağını dile getirdi. Silah taşıma ruhsatı ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nin kuyumcu esnafından bağış adı altında 12 bin lira para talep ettiğini aktaran Akkul, "Bağışın rakamı olmaz. Rakam belirtilmezse bizler de gönüllü olarak bağışta bulunabiliriz. Ancak bize 12 bin lira ödemezseniz silah taşıma ruhsatı alamazsınız deniyor. Bende soruyorum bu devletin silah satması değil de nedir? Bu sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz. Bizim bu talebimize karşılık yetkililer bize silahsızlandırma diye bir karşılık veriyor. Ama Kayseri, İstanbul, Kahramanmaraş'tan gelen kuyumcular üzerlerinde silah taşımaktadırlar. Türkiye'nin 80 ilinde Diyarbakır'daki gibi bir uygulama yok. Örneğin, Elazığ, İzmir, Trabzon'da böyle bir uygulama yok" dedi.

"SORUN ÇÖZÜLMEZSE MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ"

Sorunun çözümü için birçok yolu denediklerini kaydeden Akkul, "Yakın bir zamanda durumu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere Başbakan ve Bakanlara da izah edeceğim. Elini masaya vuracak bir vekile ihtiyacımız var. Üyelerimizden imza topladık. Bu sorunumuz ile ilgili bir netice alınmadığı takdirde imzalar ile mahkemeye başvuracağız. Biz silahı kullanmak için değil kendimizi savunmak için taşımak istiyoruz. İş yerlerimizde silah bulundurabiliyoruz. O da görünmeyecek bir yerde bulunması şartıyla. Bir kolumuzda kellemiz bir kolumuzda servetimizle geziyoruz. Silah taşıma ruhsatı ile ilgili vergi fiyatı var biz onu seve seve vermeye razıyız. Yetkililerden yardımcı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title