Haberler

Kuzey Kafkas Derneğinden Tanıtım Sergisi

Abone Ol

Sivas Belediye Başkanvekili Orhan Demirok beraberinde Başkan Yardımcısı Hasan Çağlar ile birlikte Kuzey Kafkas Kültür Derneği'nce Buruciye Medresesi yanında Kafkas kültürünü tanıtmak amacıyla açılan Avrupa Birliği destekli proje "Kaf Dağı'ndan"...

Sivas Belediye Başkanvekili Orhan Demirok beraberinde Başkan Yardımcısı Hasan Çağlar ile birlikte Kuzey Kafkas Kültür Derneği'nce Buruciye Medresesi yanında Kafkas kültürünü tanıtmak amacıyla açılan Avrupa Birliği destekli proje "Kaf Dağı'ndan Anadolu'ya" sergisini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Sivas Belediyesi Başkanvekili Orhan Demirok, düzenlenen etkinliğin Kafkas kültürünü halkımıza tanıtmak noktasında çok önemli bir faaliyet olduğunu belirtti.

Demirok; "Kuzey Kafkas Kültür Derneğinin çok kısa sürede hazırlayıp görsel olarak sunumlarla hazır hale getirdiği kültür etkinlikleri için Dernek Başkanımıza teşekkür ederiz. Bizim Kuzey Kafkasya'daki yurttaşlarımızın göç zamanını simgeleyen bu sergi insanların derin duygular içine girmesine vesile oluyor. Sivas halkımızın da Kafkas kültürünü tanıması açısından düzenlenen bu etkinlik çok önemli bu tür etkinlikler gençlerin geçmişini öğrenmesine vesile oluyor. Bu sergide Rus zulmünden kaçıp Türkiye'ye sığınan soydaşlarımızın yaşadığı süreç anlatılıyor. Diline, dinine sadık bu topluluk buraya geldiğinde hor görülmemiş bu da güzel bir kaynaşma örneği" dedi.

Kuzey Kafkas Dernek Başkanı Vahap Baygüneş ise, "Avrupa Birliği destekli bir proje sonrasında bu serginin açılışı yapıldı. İlgi alaka çok fazla Kuzey Kafkas Kültür Derneği 1966 yılında kuruldu. Sivas'ta 30 bin kişiye hizmet veriyoruz" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Buruciye Medresesi Avrupa Birliği Orhan Demirok Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title