Haberler

Lösemi ve Talasemi Hastalarının Doktor Talebi

Abone Ol

Şanlıurfa'da lösemi ve talasemi hastaları ve yakınları, kentte uzman doktor bulunmadığını ve tedavilerinin aksadığını öne sürerek eylem yaptı.

Şanlıurfa'da lösemi ve talasemi hastaları ve yakınları, kentte uzman doktor bulunmadığını ve tedavilerinin aksadığını öne sürerek eylem yaptı.

Arasında çocukların da bulunduğu bir grup ellerinde dövizlerle Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği önünde toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan Enes Bakırcı, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli, kentteki tek çocuk hematoloji uzmanı doktorun tayin isteyerek ayrıldığını belirterek, yerine Sağlık Bakanlığı tarafından tayin edilen kişinin görevine başlamadığını ileri sürdü.

Hastaların tedavi olmak için başka şehirlere gitmek zorunda kaldığını savunan Bakırcı, "Bizler Sağlık Bakanlığından ihale istemiyoruz, aksine mağdur edilen ölüme terk edilmiş lösemililerin, talasemililerin mağduriyetinin giderilmesi için ilimize hematoloji doktoru istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının bu konuda devreye girip mağduriyetimizin acil olarak çözülmesini rica ediyoruz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

-Kentteki 2 uzman başka illere atandı-

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Gençer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde çocuk hematolojisi alanında uzman doktor sayısının az olduğunu belirtti.

Söz konusu bölümle ilgili olarak kentte görev yapan 2 uzmanın kendi istekleriyle başka üniversitelere, 1 uzmanın ise Sağlık Bakanlığı tarafından başka bir şehirdeki hastanede görevlendirildiğini bildiren Gençer, "Kendi istekleriyle giden uzmanları engelleme gibi bir şansımız yok. Sağlık Bakanlığı tarafından bir uzmanımız mecburi hizmet sebebiyle Eskişehir Devlet Hastanesine gönderildi. Asıl sıkıntı bundan dolayı başladı, yoksa hiçbir sıkıntı olmayacaktı" diye konuştu.

Gençer, Sağlık Bakanlığı tarafından HRÜ'ye yeni bir uzman atamasının yapıldığını, başlamasına ilişkin sürecin ise devam ettiğini söyledi. - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Harran Üniversitesi Sağlık Bakanlığı Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title