Haberler

Lüleburgaz'dan Kısa Kısa

Abone Ol

THK’nin kuruluşunun 89. yıl dönümü kutlandı.

Türk Hava Kurumunun (THK) kuruluşunun 89. yıl dönümünü Lüleburgaz'da kutlandı.

Yıl dönümü dolayısıyla THK Lüleburgaz Şubesi'nce Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

THK Lüleburgaz Şube Başkanı İrfan Hüner, Türk Hava Kurumu'nun kuruluşunun 89. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Kurum olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği hedef ve vatandaşın büyük desteğiyle birçok başarıya imza attıklarını ifade eden Hüner, şöyle konuştu:

"Türk havacılığının saygın bir noktaya gelmesinde THK'nin katkısı büyük. THK olarak 89 yıldır Atatürk'ün çizdiği yoldan ayrılmadan ilerliyoruz. Atatürk'ün dediği gibi istikbali göklerde aramaya devam ediyoruz. Türkiye'nin göklerde yerini alması ve gençlerimize havacılığı sevdirmek için çalışmalar yapıyoruz. Son beş yılda 300 bin gencimize havacılık eğitimi verdik."

- "Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur" etkinliği

Lüleburgaz Bisiklet Derneği üyeleri, "Biz doğayı korudukça doğa bizi korur" etkinliği kapsamında Evrensekiz Barajı çevresinde temizlik yaptı.

Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda toplanan yaklaşık 20 bisikletli, Evrensekiz Barajı'na kadar pedal çevirdi. Bisikletli grup, burada barajın etrafındaki çöpleri topladı.

Dernek Başkanı Atıf Aral, AA muhabirine yaptığı açıklamada dernek olarak her zaman toplumsal olaylara duyarlılık kazandırmak için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Lüleburgaz'da çevre duyarlılığı oluşumuna katkı sağlamak için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Aral, şunları kaydetti:

"Doğayı kirletmemeliyiz. Doğaya atılan çöpler doğada yaşayan birçok canlının yaşamını yitirmesine neden oluyor. Ne yazık ki son zamanlarda doğayı aşırı kirlettiğimiz için küresel ısınmayla karşı karşıyayız. Herkes elini taşın altına koyarsa ve doğaya daha duyarlı olunursa daha güzel bir çevre yaratmış oluruz."

- Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası genel kurulu

Lüleburgaz Lokantacılar ve Köfteciler Esnaf Odası genel kurulunda Nihat Yaman, yeniden başkanlığa seçildi.

Odanın toplantı salonunda gerçekleştirilen kuru, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gelir gider ve faaliyet raporlarının okunduğu kurulda, Nihat Yaman aday oldu. Seçimde, Yaman 72 oy alarak başkanlığa yeniden seçildi.

Yaman, seçim sonrasından yaptığı konuşmada, kendisine tekrar görev verdikleri için tüm üyelere teşekkür etti.

Oda olarak üyeler için güzel çalışmalar yaptıklarını belirten Yaman, "Üyelerimizin mutluluğu bizim önceliğimizdir. Önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de odamız için güzel çalışmalar yapmaya devem edeceğiz" diye konuştu.

Yaman'ın yönetim kurulu üyeleri, Mehmet Ali Sezen, Ayhan Paluza, Oktay Ohri, İsmail Özdoğan, Alev Sert ve Günel Akçay'dan oluştu. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Evrensekiz Lüleburgaz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title