Haberler

LYS'de Türkiye 6. sı Oldu, Otomobille Ödüllendirildi

Güncelleme:
Abone Ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite sınavında Türkiye genelinde ilk 10'a giren bir öğrenciyi otomobil, ilk bine giren 55 öğrenciyi de bisikletle ödüllendirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, üniversite sınavında Türkiye genelinde ilk 10'a giren bir öğrenciyi otomobil, ilk bine giren 55 öğrenciyi de bisikletle ödüllendirdi.

LYS öncesinde, "Türkiye genelinde ilk 10'a giren öğrencilerin otomobille, ilk bine giren öğrencilerin de bisikletle" ödüllendirileceğini açıklayan Büyükşehir Belediyesi, ödüllerin verilmesi için Merinos Park'ta tören düzenledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, burada yaptığı konuşmada, hedefleri olan Bursa'nın, başta eğitim olmak üzere her alanda lider ve öncü bir kent olması gerektiğini söyledi.

Bursa'da en önemli proje ortaklarından birinin Milli Eğitim olduğunu belirten Altepe, çatısından, bahçe düzenlemelerine kadar tüm okulların eksiklerini giderdiklerini, eğitim kurumlarına spor salonları kazandırdıklarını, açtıkları Bilim Teknoloji Merkezi ile teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesine imkan sağladıklarını anlattı.

Altepe, üniversite sınavı öncesinde öğrencilere moral vermek, onları daha da motive etmek için ödüllendirmeyi uygun gördüklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Tek amacımız gençlerimin idealist, birikimli ve değerlerine saygılı bireyler olması. İltifat marifete tabidir. İltifat görmeyen marifet zayidir. Daha önce yaptığımız kampanyada iki öğrencimiz otomobil kazanmıştı. Bu yıl bir öğrencimiz kazandı. Gönül ister ki 12 branşta da ilk 10'a giren tüm öğrenciler Bursa'dan olsaydı ve 120 otomobil verseydik. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artacak. Ben üniversite sınavında başarı göstererek bu ödülleri almaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum. Bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından Türkiye genelinde ilk bine giren 55 öğrenciye bisikletlerini hediye eden Altepe, daha sonra Türkiye 6'ncısı olan Ömer Faruk Köse'ye otomobilinin anahtarını teslim etti.

Törene ayrıca, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Türkiye Merinos Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title