Madam Z'den Kadın Müzesi'ne Destek
Konak Belediyesi'nin kurduğu Kadın Müzesi'ne kendi elerliyle yaptığı elbiselerden veya kaftanlardan birini bağışlama sözü veren Yorgancıoğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın yakında Basmane Semti'nde hizmete girecek olan Kadın Müzesi'ne...
. Konak Belediyesi'nin kurduğu Kadın Müzesi'ne kendi elerliyle yaptığı elbiselerden veya kaftanlardan birini bağışlama sözü veren Yorgancıoğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın yakında Basmane Semti'nde hizmete girecek olan Kadın Müzesi'ne destek vermekten mutlu olacağını söyledi.
Ünlü modacı, müzenin konseptine uygun bir kaftan veya kıyafeti seve seve bağışlayacağını belirterek, kendisinin de adına kent merkezinde bir müze kurmak istediğini ifade etti. Müzelerin kent kültürüne büyük katkısı olduğunu kaydeden Zuhal Yorgancıoğlu, "Hakan Tartan'ı kentin kültürüne koyduğu katkı için kutluyorum. Ben de Cumhuriyet'in aydınlık yüzünün sergileneceği müzede adımı yaşatacak bir eserimi bırakmak istiyorum" dedi.
Müzelerin, bulundukları coğrafyanın ve o coğrafya insanının birikimlerini nesilden nesile taşıdıklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, moda yoluyla yıllardır özveriyle Türkiye'yi yurtdışında başarıyla temsil eden modacı Zuhal Yorgancıoğlu'na desteği için teşekkür etti. Tartan, "Zuhal Hanım'ın büyük emekler vererek hazırladığı eserlerden hangisi olursa olursun kuşkusuz müzemize büyük değer katacaktır. Her zaman takdir ettiğim bir sanatçımızdır. Müzemize destek vermesi bizi onurlandırdı" diye konuştu.
SANDIKLAR KONAK KADIN MÜZESİ İÇİN AÇILDI
Manisa'nın Soma ilçesinde yaşayan, Köy Enstitüleri'nin mimarı İsmail Hakkı Tonguç'un oğlu Dr. Engin Tonguç İzmir Kadın Müzesi'ne önemli bir bağışta bulunmuştu. Soma'nın Turgutalp köyünde yaşayan Dr. Engin Tonguç, 2010 yılında kaybettiği eşi Müstesna Hanım'ın 1950'li yıllarda giydiği, Olgunlaşma Enstitüsü'nde dikilmiş özel kıyafetleri Kadın Müzesi'nde sergilenmek üzere Ege Çağdaş Eğitim Vakfı(EÇEV) aracılığı ile Konak Belediyesi'ne bağışladı. Engin Tonguç, Müstesna Hanım'ın babaanne ve anneannesinden kalan aile yadigarı 40 parçalık altın sırma işlemeli kaftanlar, ipekli çarşaflar, tafta kumaşlara sim kırma bohçaları da herkesin görebilmesi için bağışlayarak müzeye önemli bir koleksiyon ekledi.
Seramik sanatçısı yazar Meriç Hiçyılmaz Yoldaş da Kadın Müzesi'ne kadın figüründen oluşan bir rölyef çalışmasını ve aile büyüklerinden kalma telkırma namaz örtülerini bağışlayacağını söyledi. - İZMİR