Haberler

Mahmut Tunaboylu 6. Öykü Yarışması Sonuçlandı

Abone Ol

Çorum Belediyesi sponsorluğunda Çorum Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Mahmut Tunaboylu 6.Öykü yarışması sonuçlandı.hikayesi ikinci, Elazığ'dan Hande Baba'nın 'Rüzgar Almayan Liman' isimli hikayesi üçüncü oldu.

Çorum Belediyesi sponsorluğunda Çorum Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Mahmut Tunaboylu 6. Öykü yarışması sonuçlandı.

Yurt içi ve yurt dışından 193 eserin yer aldığı yarışma sonunda Giresun'dan yarışmaya katılan Hakkı İnanç'ın 'Allık' isimli hikayesi birinci, Çorum'dan Halit Yıldırım'ın 'Anahtar' isimli

hikayesi ikinci, Elazığ'dan Hande Baba'nın 'Rüzgar Almayan Liman' isimli hikayesi üçüncü oldu. Yarışmaya İstanbul'dan katılan Sena Eniş'in 'On Dakika', Ağrı'dan Bülent Turan'ın 'Rüyasını Kaybeden Ölü', İzmir'den Ümit Aykut Aktaş'ın 'Metastaz' isimli öyküleri ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Dil ve Edebiyat Derneği (DED) Çorum Şube Başkan Turhan Candan basın toplantısında yaptığı açıklamada öykü yarışmasının; Çorum'un kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağladığını söyledi.

Merhum gazeteci Mahmut Tunaboylu'nun adını, oturduğu sokağın adına vererek vefa borcunun ödendiğini belirten Candan, adına düzenlenen öykü yarışması ile de Türkiye'nin dört bir yanında hikaye yazmak için kalem oynatan gençlerin desteklendiğini ve teşvik edildiğini ifade etti.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen de merhum gazeteci Mahmut Tunaboylu'nun adının sokağa verilmesinin önemli olduğunu kaydetti. Erzen, Mahmut Tunaboylu'nun anısına düzenlenen öykü yarışmasına katılımın her geçen yıl arttığını belirterek "Jürimiz artık 'bu kadar öyküyü nasıl değerlendireceğiz?' noktasına geldi. Bu yarışma, Çorum'un kültür ve sanat hayatına önemli katkı sağlıyor. Türkçe'ye de katkı sağlıyor. Yarışma jürisine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Dereceye giren öykülerin sahiplerini de tebrik ediyorum" dedi.

6 yıldır düzenlenen yarışmanın her yıl jürisinde bulunan eğitimci-yazar Abdulkadir Ozulu da, bu yıl ki yarışmaya katılan hikayelerin Türkiye'nin konuları olduğunu söyledi.

Katılan eserler arasında aile, boşanma ve kanser hastalığı gibi konuların başarılı bir şekilde işlendiğini gözlemlediğini belirten Ozulu, "Ben 6 yıldır jürideyim, yarışma bu yıl fevkalade bir noktaya geldi. Bu yarışma bundan sonra da devam etmeli. Bu yarışmanın geleneksel olarak ileriki yıllarda da düzenlenmesi, Çorum'un kültür şehri unvanına puan kazandıracaktır" diye konuştu.

Yarışmada birinciye 2 bin

TL, ikinci esere bin 500 TL, üçüncüye bin

TL, mansiyon ödüle layık görülenlere 500 TL ödül verilecek. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Mahmut Tunaboylu Elazığ Yerel Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title