Haberler

Malatya'da Yunus Emre'yi Anma Programı Düzenlendi

Abone Ol

Malatya'da Yunus Emre'yi Anma Programı Düzenlendi. Malatya Kültür ve Sanat Derneği'nin Organize Ettiği Anma Töreni Satır Lokantası'nda Gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Kılıç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Esob) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Bazı Oda Sendik...

Malatya'da Yunus Emre'yi anma programı düzenlendi. Malatya Kültür ve Sanat Derneği'nin organize ettiği anma töreni Satır Lokantası'nda gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Kılıç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, bazı oda sendika ve dernek başkanlarının katıldığı törende Yunus Emre anlatıldı.

Yunus Emre’yi anmak üzere toplandıklarını belirten Malatya Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan, "Türk ve dünya edebiyatının çok önemli bir değeri olan Yunus Emre'yi anmak üzere toplandık.

Türk edebiyatının adından övgülerle söz edilen sanatçı Yunus Emre, 13. yüzyılda yaşamış bir sanatkar olarak, edebiyatımızın temelini oluşturanlardan biri olmuş ve insanı değerli kılan düşünceleriyle bir dünya

sanatçısı olmayı hak ederek aramızdan ayrılmıştır"dedi.

İnsanlığın Yunus Emre'nin mesajlarından büyük dersler çıkarması gerektiğini belirten Karaaslan,. "Yaratılanı severiz yaratandan ötürü" anlayışıyla insan sevgisini mistik bir boyuta taşıyan büyük düşünür, bugün büyük bir kültür yozlaşmasıyla karşı karşıya kalan dünya insanlığına yüzyıllar öncesinden çok ciddi ve anlamlı mesajlar iletmiştir"şeklinde konuştu.

Yaşar Karaslan, daha sonra şöyle konuştu: "Hırsına yenik düşenlerin başlattığı savaşlar, masum insanlara sıkılan kurşunlar, sokaklardaki kavgalar, insanlar arasındaki hoşgörüsüzlük ve daha birçok olumsuz davranış biçimi, yaşadığımız dünyayı erozyona uğratmış; insanlık, bu felaketin altında can çekişir duruma gelmiştir. Güzel şehrimiz Malatya, adı çirkin olaylarla anılan bir yaşam merkezi değil; Yunus Emre gibi hoşgörü tohumları eken, birbirini seven, sayan ve haklara saygı gösteren insanların yaşam merkezidir."

Yunus Emre'nin şiirlerinin okunmasından sonra tören sona erdi.

(NA-ST-ST-Y)

10.05.2007 15:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title