Haberler

Manisa Bilim Sanat Merkezi Yeni Bilgisayarlarına Kavuştu

Abone Ol

Manisa Bilim Sanat Merkezinde kullanılamaz durumdaki bilgisayarlar yenileriyle değiştirildi.

Manisa Bilim Sanat Merkezinde kullanılamaz durumdaki bilgisayarlar yenileriyle değiştirildi. 20 yeni bilgisayarın alındığı merkezde artık üstün yetenekli çocuklar son teknoloji ile eğitimlerini en üst seviyede yürütecekler.

Okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim kurumlarına devam eden üstün veya özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin bilincinde olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla kurulan Manisa Bilim Sanat Merkezi'nde eğitim gören 470 öğrenci kullanılmaz durumdaki bilgisayarların yerine yeni alınan bilgisayarlarla eğitim görecekler.

Okul Müdürü Tayif Çekim, 2 ay önce atandığı Bilim Sanat Merkezi'nde teknolojik malzeme eksikliği gidermek için yaptığı çalışmalarla Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden 50 bin TL talep etti. Genel Müdürlükten gelen parayla BSM'ye 20 adet yeni bilgisayar alarak bilgisayar sınıflarına yerleştirdi.

Bilgisayar sınıflarının açılışına katılan Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, Okul Müdürü Tayif Çekim'e desteklerinden dolayı teşekkür etti. 20 bilgisayarın yanı sıra merkeze 1 adet fotokopi makinesi, 5 yazıcı, 1 projeksiyon ve 20 adet de bilgisayar koltuğu alındı.

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden 50 bin TL talep ettiklerini ifade eden Bilim Sanat Merkezi Müdürü Tayif Çekim, "Bilim Sanat Merkezi açıldığı günden beri kullanılan bilgisayarlar hiç değiştirilmemişti. Bu bilgisayarların geleceğin bilim adamlarının yetiştiği Manisa Bilim Sanat Merkezine yakışmadığını düşündük. Bilgisayar laboratuarını baştan sona değiştirdik. Bilim Sanat Merkezi'nde okuyan çocuklar bu duruma çok sevindi" dedi.

Konuşmaların ardından Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Şen, şube müdürleri ve öğrencilerle birlikte bilgisayar sınıfların açılışını gerçekleştirdi. Yeni bilgisayarlarla tanışan öğrencilerin mutlulukları ise yüzlerinden okunuyordu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İlyas Şen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title