Haberler

Manisa Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı

Abone Ol

Manisa Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin Dönem Başı Meclis Toplantısı Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in Katılımıyla Yapıldı.

Manisa Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin dönem başı meclis toplantısı Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in katılımıyla yapıldı.

Vali Celalettin Güvenç'in ilk kez katıldığı toplantı Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından birliğin başkanı olan Vali Yardımcısı Kadri Canan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Serdar Bulut, İl Bayındırlık ve İskan Müdürü Selami Katran, Tarım İl Müdür Yardımcısı Şener Uysal, İl Mahalli İdareler Müdürü Polat Yılmaz, Manisa Merkez İl Genel Meclisi Üyeleri ile Birlik üyesi köy muhtarları gündemdeki konuları ele aldı. Vali Yardımcısı Kadri Canan, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2007 yılı faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Canan, "İl Özel İdaresi, Orman İşletme Müdürlüğü, Çevre Orman İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla merkeze bağlı köylere hizmet verilmiştir. Bu hizmetlerimiz sizlerin ve köylülerin desteğiyle devam edecektir. Bölgedeki delice ağaçlara antep fıstığı aşıladık. Sulama ve asfalt konusunda hiç bir eksiğimiz kalmadı. Bölgedeki köylerde çilek ve sebzeciliğe önem verdik, iyi bir şekilde verim aldık. Bundan sonra yeni projeler üzerinde çalışıp, muhtarlarımız ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla bölgedeki verimi artırmak için çalışacağız" dedi.

Toplantıda Manisa merkeze bağlı köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Güvenç, "Genel kurulunuzun 2008 yılının birliğiniz için, köyleriniz için, köylerimize hizmet götürmek için hayırlara vesile olmasını yürekten temenni ediyorum. Aranızda ve Manisa'da hizmet etmekten mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Altyapısı büyük ölçüde giderilmiş, potansiyeli olan, insanların birbirini sevdiği, saydığı, coğrafyası olan bir toplumla karşılaştım. Böyle bir topluma ve insanlara bizler hizmet için çalışıp, devam eden projeleri destekleyip, yeni projeler üretip, o bölgeyi daha da geliştirmek için çalışacağız. Başardık diyerekten işi bırakmayacağız" diye konuştu.

Birliğin ve muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Güvenç, köylerin çöplerinin toplanması, yol yapımı, ruhsat, ilköğretim okuluna yemekhane yapılması, eskiyen köy içme suyu hattının onarılması, düğün salonu yapılması, bölgede büyükbaş hayvancılığının geliştirilmesi konularında istek ve önerilerinin çözümü için İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve ilgili kurumların 10 gün içinde raporlarını hazırlamalarını istedi.

Toplantı gündeminin 3. maddesi gereği birlik üyeleri arasından divan katipliğine Uzunburun Köyü Muhtarı İbrahim Çakır ve Bağyolu Köyü Muhtarı Feridun Yılmaz oy birliğiyle seçildiler. 2007 faaliyet raporu ve kesin hesabı okunarak oybirliği ile kabul edildi.

(ÖA) 22.05.2008 18:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title