Haberler

Manken Burcu Çağlayan'ın Ölümüyle İlgili Dava

Güncelleme:
Abone Ol

Antalya'da, Burcu Çağlayan'ı balkondan atarak ölümüne sebep olduğu öne sürülen kişi ile yardım eden arkadaşının yargılanmasına devam edildi.

Antalya'da 4 yıl önce 22 yaşındaki manken Burcu Çağlayan'ı balkondan atarak ölümüne sebep olduğu öne sürülen kişi ile ona yardım ettiği iddia edilen arkadaşının yargılanması sürüyor.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Kasten adam öldürme" suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan sanık İbrahim T. katılmadı.

"Kasten adam öldürmeye yardım etme" iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık Murat E. ise duruşmada hazır bulundu. Duruşmada manken Burcu Çağlayan'ın eşi Bulut Emir Çağlayan, babası Cafer Aluç ve taraf avukatları da yer aldı.

Duruşmada dinlenen tanık Elnur Can, İbrahim T'yi daha önceden tanıdığını belirterek, zaman zaman sahne aldığı gece kulübüne geldiğini söyledi.

İbrahim T.'nin gece kulübüne geldiğinde yanında farklı kadınların bulunduğunu anlatan Can, "Olay gecesi İbrahim T. benim çıktığım gece kulübüne geldi ama yanında Burcu hanım var mıydı, yok muydu hatırlayamadım" dedi.

Sanık hakkında tutuklanmama güvencesi istendi

İbrahim T'nin avukatlarından Naim Karakaya ise savcılık emanetinde 4 yıldır tutulan Burcu Çağlayan'ın cep telefonunda İbrahim T. ile çekilmiş görüntüleri olduğunu söyledi.

Bunların delil olarak mahkemece izlenip değerlendirilmesi talebinde bulunan Karakaya, mahkemenin tutuklamayacağına dair güvence verdiği takdirde müvekkilinin duruşmalara gelip ifade vermeye hazır olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, cep telefonunda bulunduğu iddia edilen görüntülerin izlenmesi talebinin kabulüne, İbrahim T.'nin tutuklanmayacağına dair güvencenin ise reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Antalya'da 7 Temmuz 2010'da Fener Mahallesi'ndeki bir apartmanın 5'inci katından düştüğü belirtilen 22 yaşındaki manken Burcu Çağlayan, hayatını kaybetmişti. Çağlayan'ın düştüğü evde bulunan arkadaşı İbrahim T. olaydan sonra gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet Savcılığının yaptığı araştırma sonucu Çağlayan'ın balkondan atıldığı kanaatine varılması üzerine İbrahim T. hakkında "Kasten adam öldürme", arkadaşı Murat E. hakkında ise "Kasten adam öldürmeye yardım etme" suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Naim Karakaya Can İbrahim Çağlayan Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title