Haberler

"Maraşlısın Dediler, İşten Çıkardırlar"

Abone Ol

Muğla Yatağan Termik Santrali'nde kadrolu işçi olan Ali Çılgı ve Mehmet Aytaç, Kahramanmaraşlı olmaları nedeniyle işten çıkarıldıklarını öne sürdü.

Muğla Yatağan Termik Santrali'nde kadrolu işçi olan Ali Çılgı ve Mehmet Aytaç, Kahramanmaraşlı olmaları nedeniyle işten çıkarıldıklarını öne sürdü. Ortak açıklama yapan işçiler, "Bize; 'Maraşlısın' dediler, işten çıkardırlar" dedi.

Yapılan sınavlar ve mülakatlar neticesinde işe girmeye hak kazandıklarını ve 20 Ocak 2012 tarihi itibariyle iş başı yaptıklarını kaydeden Ali Çılgı, 19 Temmuz 2012 tarihinde ise işten çıkarıldıklarını anlattı. Çılgı, "Bizimle birlikte aynı durumda olan 17 kişi olmasına rağmen sadece biz işten çıkarıldık. Sebep olarak ise, 'ikametgahımızın aslen Kahramanmaraş' olması gösterildi. Biz burada bölgesel ayrımcılık yapıldığını düşünüyoruz. Biz işten çıkarılmamızın ardından 23 Temmuz 2012 günü yapılan sınav sonucunda yerimize kendi bölgesinden personel alındı. Bizden daha düşük puanlı ve başarısız olmasına rağmen. Doğulu batılı ayrımı yapılıyor" ifadesini kullandı.

Mehmet Aytaç ise, "Bizim şahsımıza yönelik, 'Bizim için özel açılan kadroya, siz girdiniz. Bizim hakkımızı yediniz' gibisinden ifadeler kullanılarak üzerimize geldiler. Santral aile şirketi gibi babadan oğula geçiyor. Meslek sahibi olup da, bölgesinde termik santrali olmayan insanlar işe girmek için kendi memleketlerine santral yapılmasını mı bekleyecekler?

Biz termik santralleri bölümü mezunuyuz. Hatta birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla aynı okuldan mezun olduk. Sınıfımızdaki her meslektaşımız her bölgede rahat çalışabilirken, biz neden çalışamıyoruz. Muğlalı olup Elbistan'da onlarca kişi çalışırken biz neden Muğla'da çalışamıyoruz. Biz Türk vatandaşı değil miyiz?" diyerek, tepkisini dile getirdi.

Ali Çılgı ve Mehmet Aytaç, işten çıkarılmalarının ardından gerekli yasal müracaatları yaptıklarını ifade ederek, haklarını sonuna kadar savunacaklarını vurguladı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yatağan Termik Santrali Kahramanmaraş Mehmet Aytaç Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title