Haberler

Mardin'de Genç Girişimcilik Merkezi Kuruluyor

Abone Ol

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde Güdümlü Proje Desteği kapsamında Mardin’de “Genç Girişimci Merkezi” kurulması için ilk bilgilendirme ve istişare toplantısı Ajans Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde Güdümlü Proje Desteği kapsamında Mardin'de "Genç Girişimci Merkezi" kurulması için ilk bilgilendirme ve istişare toplantısı Ajans Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Artuklu ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan proje için DİKA öncülüğünde paydaş olan çeşitli kurum ve kuruluşlar katıldı. Toplantıya Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Artuklu Kaymakam Şakir Öner Öztürk, Proje Ofisi'nden Şeyma Öztürk, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Derya Olgun, İl Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Müdürü Mustafa Karanfil, Ajans'ın Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü M. Emin Paça, Araştırma, Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi Başkanı Ayşe Akyapı ile aynı birim Uzmanı Enes Ateş katıldı.

Proje ile birlikte yeni girişimci adaylarının belirlenmesi, destek kapsamı, idari giderlerin yönetimi gibi konuları içerecek şekilde belirlenecek bir modelle, profesyonel bir anlayışla yönetilmesi ve sürdürülmesi öngörülüyor. Proje, Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yerel işbirliği ile gerçekleştirilecek. Projenin finansmanı için Ajansın "Güdümlü Proje Desteği" kullanılacak ve 2017 yılında uygulanması öngörülen projenin, bütçesinin uygulama alternatifine göre 1 - 3 milyon TL arasında olabileceği tahmin ediliyor.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ sürdürülebilir ve bölge ekonomisine katkı sunacak projeleri öne çıkarıp desteklemeyi hedeflediklerini belirterek, " Yapılan araştırmalara göre Türkiye'deki ortalama girişimcilik yaşı 34'tür. Orta yaş denilen bu yaş grubunda klasik yatırımlar yapılmaktadır. Ancak yenilikçi ve inovasyona yönelik proje fikirleri ise daha çok genç kesimlerden gelmektedir. Bu genç kesimlerinde proje fikirlerini hayata geçirmelerinin önündeki en önemli sorun finansman kaynağı olmaktadır. Yatırım konusunda bir fikri olan ancak bu fikrini hayata geçirmeye yönelik yeterli finansman koşullarına sahip olmayan gençler için bir fırsattır. ya da finansman durumu işletmelerin ayakta kalma dönemini atlatmaya yetmediği genç girişimci adaylarının belli bir süreyle gerekli altyapı ve donanım açısından uygun iş yeri ve ortak kullanım alanlarından istifade edilebildiği iş merkezleridir. Ajans Bölgesi'ndeki Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde genç nüfusun yoğunluğu göz önüne alındığında özellikle yenilikçi ve inovasyona yönelik proje fikirlerinin desteklenmesi daha fazla önem kazanmaktadır. Mardin için tasarladığımız genç girişimci merkezi projemiz yerel paydaşların katılımıyla doğru yönetildiğinde çok ciddi katma değer sağlayabilecek niteliktedir. Projenin hayata geçirilmesinde önemli olan işletme modelidir. Projenin sürdürülebilirliği açısından ülkemizdeki ve dünyada bu anlamda örnek olan başarılı uygulamaların incelenmesi bu açıdan önem kazanmaktadır" dedi.

Altındağ, genç girişimciliği çok önemsediklerini belirterek, genç beyin göçünün bölgenin en önemli sorunlarından biri olduğunu belirtti. Projenin uygulanacağı mekanın erişilebilirliği pazarlama ve markalaşma açısından önemli bir husus olduğunu dile getiren Altındağ, projeyi KOSGEB'i dahil edecek şekilde geliştireceklerini ifade etti. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şakir Öner Öztürk Yılmaz Altındağ Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title