Haberler

Mardin'de Öğrenciler Sağlık Taramasından Geçirildi

Abone Ol

Mardin'de Çok Amaçlı Toplum Merkezi (Çatom) Bünyesinde Kurulan Okuma Odası'na Devam Öğrenciler, Sağlık Taramasından Geçirildi.

Mardin'de Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde kurulan Okuma Odası'na devam öğrenciler, sağlık taramasından geçirildi.

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından uygulanan 'Okul Sağlığı Projesi' kapsamında, Mardin Devlet Hastanesi'nde görevli göz ve kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı doktorlar tarafından, ÇATOM Okuma Odası'na devam eden 120 öğrenci göz taramasından geçirildi. Sağlık taraması hakkında bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Atılım Demirtaş, "Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan proje kapsamında, çoğunluğu sosyal güvencesi olmayan ailelerin yaşadığı kenar mahallelerdeki okul ve okuma odalarında sağlık taraması başlattık. Öğrencileri göz, kulak, burun, boğaz, fizik, boyun ve göğüs olmak üzere genel bir muayeneden geçiriyoruz" dedi.

Sosyal güvenceye sahip olmayan aileler ile çocuklarını kapsayan sağlık taramasını sürdürmek için başlattıkları çalışmalar hakkında bilgi veren ÇATOM Sorumlusu Dilek Sınavu, ailelere aynı zamanda hijyen, beslenme ve ergenlik konularında da bilgi verdiklerini açıkladı. Sınavu, sağlık taramasına verdikleri destekten dolayı Vali Mehmet Kılıçlar'ın eşi Arzu Kılıçlar ile İşadamı Zeynel Abidin Erdem'in eşi Emine Erdem'e de teşekkür etti.

(MNG-EST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title