Haberler

Marka Genel Sekreterinden TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kuruluna Ziyaret

Abone Ol

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Dr.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut, TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulunu ziyaret etti.

Ziyarette TOBB Düzce İl KGK Başkanı Yasemin Karslıoğlu, Başkan Yardımcıları Melek Çağatay ve İlayda Güngör Baray, İcra Kurulu Üyeleri Özlem Cicu ve Düzce Belediyesi Meclis Üyesi Hatun Albayrak Şengüloğlu, Mimar Ayşegül Kaya hazır bulundu.

Toplantıda TOBB Düzce İl KGK'nın tanıtımının yapılması ardından Düzce'de desteklenmesi gereken alanlar hakkında öneriler verildi. Buna göre Düzce'de öncelikli olarak Kültürel ve doğal varlıkların ön plana çıkartılması gerekliliği paralelinde Turizm, Hizmet sektörü ve Organik tarımın gelişmesi yönünde devlet teşviklerinin önemine ve artırılmasına vurgu yapılarak kadın girişimcilerin daha çok bu alanlarda olmak istediklerine değinildi.

TOBB Düzce İl KGK tarafından Düzce'de turizme yönelik yeni ekonomik girişimcilik alanları oluşturmak amacıyla yapılan çalışmalar doğrultusunda geliştirilen, "Düzce'nin Doğal ve Kültürel Envanterinin Çıkarılması, Tanıtımı ve Turizm Seferberliği ile Markalaşması Projesi" paralelinde kurul olarak destekledikleri ve öncülük de ettikleri Konuralp arkeolojik kazı çalışmalarının başlamasıyla birlikte, bölgenin turizm potansiyelinin artacağı ve bu bağlamda kazı çalışmalarının önemi ve meydana getireceği katma değer hakkında bölge insanının bilgilendirilmesi ile Konuralp'in tanıtımının yapılmasını amaçlayan bir proje yapılacağı ve bu proje için destek gerektiği Akbulut'a anlatılarak, kendisinden görüş alındı.

TOBB Düzce İl KGK'nın girişimciliğin gelişimine yönelik tespitleri doğrultusunda MARKA ile birlikte yapılabileceklerin değerlendirilmesi sonrası Dr. Fatih Akbulut davetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek işbirliği içinde çalışabileceklerini söyledi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayşegül Kaya Marmara Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title