Haberler

Mazlum Der "Halepçe'yi Unutmadık"

Güncelleme:
Abone Ol

Halepçe Katliamının 27. Yıl Dönümü nedeniyle bir açıklama yapan Mazlum Der Batman Şube Başkanı Hasan Argünağa, katliamı unutmayacaklarını belirtti.

Mazlum Der Batman Şubesinden Halepçe Katliamı açıklaması

Mazlum Der Şube Başkanı Hasan Argünağa, binlerce masum insanın hayatını kaybettiği Halepçe katliamını asla unutmayacaklarını belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesinde 16 Mart 1988 yılında yaşanan olayda, Irak rejiminin kimyasal silahlarla katlettiği Kürtlerin, dünyada nadir rastlanan bir vahşetle kıyamdan geçirildiğini belirten Argünağa, " O gün yaşanan trajiden ders alınmalıdır" dedi. Argünağa, "27 yıl önce 16 Mart 1988 günü Halepçe'de ekseriyeti kadın ve çocuklardan oluşan 5 bini aşkın sivil ve savunmasız Müslüman Kürt topluca katledilmiş, insanların cansız bedenleri sokaklardan toplanmıştı. O vahşetin, barbarlığın üzerinden 27 yıl geçti. Halepçe vahşetinin emrini veren ve uygulayan Saddam ve çapulcuları bugün yaşamıyorlar. O büyük vahşetler için kendilerine kimyasal gaz veren zalim suç ortakları devletler de (bizce bilinse de) açığa çıkarılmadı ve mazlum bir halka yönelik katliam bir nevi karanlıkta kaldı. Ancak tüm zalimleri daha çetin bir hesabın beklediğine ve insanlık ailesinin yaşanan o büyük trajediden dersler çıkarması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Irak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title