Haberler

Mazlumder Gaziantep Şubesi 'Tevhid-İ Tedrisat Kanununun' Kaldırılmasını İstiyor

Abone Ol

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep şubesi ‘Tevhid-i Tedrisat Kanununun’ kaldırılması adına basın açıklaması yaptı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep şubesi 'Tevhid-i Tedrisat Kanununun' kaldırılması adına basın açıklaması yaptı.

MAZLUMDER Gaziantep Şubesi'nde yapılan basın açıklamasını MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Avukat Sabri Sayan yaptı. Basın açıklamasına Mazlumder GYK Üyesi Abdurrahim Çelik de katıldı.

Yaptığı açıklamada eğitim sorunlarına değinen MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Avukat Sabri Sayan, "2013-2014 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi başladı. Birinci dönem boyunca olduğu gibi ikinci dönemin de eğitim sisteminde yaşanan sorunlar ve bunlara dönük arayışlarla süreceği anlaşılıyor. MAZLUMDER olarak bu dönemin eğitimde bir çözüm sürecine dönüşmesini temenni ediyoruz. Bu sebeple kamuoyunun dikkatini, sorunların temel kaynağına, yani eğitim sistemindeki zihniyet sorununa çekmek istiyoruz. Çünkü felsefi altyapısı insani değerlere ve insan hakları anlayışına dayanmadığı sürece, eğitim-öğretim faaliyetlerinden anlamlı bir sonuç alınamayacağı kanaatindeyiz. Kabul edilmesi gerekir ki farklı inançların, etnik, dini ve mezhebi kimliklerin bir arada ve eşit haklarla yaşamasını kabullenmeyerek ona tek tip bir kimliği, düşünceyi ve hayat tarzını dayan devlet sisteminin ideolojik bir aygıtı işlevini gören milli eğitim sistemi, mevcut haliyle ciddi bir sorun teşkil etmektedir. Dolayısıyla eğitimdeki bu zihniyet sorunu çözülmeden eğitim sistemine yapılacak müdahaleler, asıl sorunu gölgelemekten başka bir sonuç vermeyecektir" dedi.

Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun kaldırılmasına ilişkin kampanya başlattıklarını belirten Sayan, "Bilindiği gibi temellerinde 3 Mart 1924 tarihinde çıkarılan Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun önemli bir katkısının bulunduğu milli eğitim sistemi, kurulduğu günden bugüne ülkemizin sosyolojik ve kültürel yapısına aykırı olarak işlemektedir. Bu kanun, tüm eğitim-öğretim faaliyetlerinde devlet tekeli oluşturmakta, okullarda toplumsal talepleri dışlamakta; buna karşı toplumun kendi alternatif eğitim-öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmesine ise yasak koymaktadır. MAZLUMDER olarak eğitimdeki devlet tekeline son vererek, toplumun kendi alternatiflerini geliştirebilmesinin önünü açmak amacıyla başlattığımız 'Tevhid-i Tedrisat Kaldırılsın' kampanyasına devam ediyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahim Çelik Sabri Sayan Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title