Haberler

Medicalpark Ordu Hastanesi 'Tıbbi Onkoloji Ünitesi' Açıldı

Abone Ol

Onkoloji alanında yürüttüğü çalışmalarla da öne çıkan Medical Park Hastaneler Grubu'nun, 13.hastanesi olan Medical Park Ordu Hastanesi'nde Ordu'nun ilk özel 'Tıbbi Onkoloji Ünitesi' hizmete açıldı.

Onkoloji alanında yürüttüğü çalışmalarla da öne çıkan Medical Park Hastaneler Grubu'nun, 13. hastanesi olan Medical Park Ordu Hastanesi'nde Ordu'nun ilk özel 'Tıbbi Onkoloji Ünitesi' hizmete açıldı.

Medical Park Ordu Hastanesi içerisinde yer alan Tıbbi Onkoloji ünitesinin açılışına Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Garip Gümüş, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ayfer Buğur, İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, İl Sağlık Müdürü Vekili Dr. Çetin Gündoğdu, Ordu Kumu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Öztürk, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkcı, Ordu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Eren, Medical Park Ordu Hastanesi Genel Müdürü Murat Kalafat, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi, parti temsilcileri, çok sayıda davetli ve hastane personeli katıldı.

KALAFAT: "TEDAVİ İÇİN BAŞKA İLLERE GİDİLMEYECEK"

Programın açılış konuşmasını yapan Medical Park Ordu Hastanesi Genel Müdürü Murat Kalafat, "Artık Ordu'dan onkoloji hastaları tedavi için başka illere gitmeyecek" dedi.

"Kanser dünyada ve ülkemizde önemi giderek artan bir halk sağlığı sorunudur" diyen Genel Müdür Murat Kalafat, "Bu açıdan bakıldığında kanserden korunma açısından bilinçli olmak büyük önem taşımaktadır. Hasta sayısının her geçen gün artması bu alanda hizmet veren sağlık kuruluşlarına olan gereksinimi de arttırmaktadır. Bu anlamda Medical Park Ordu Hastanesi olarak Ordu'nun ilk özel Tıbbi Onkoloji Ünitesi' ni açmanın gururunu taşımaktayız. Tıbbi Onkoloji Ünitemiz ile kadromuzdaki uzman hekimlerimiz ve tıbbi onkoloji uzmanımız sayesinde kanser tanı teşhis ve tedavisinde Ordu ve bölge halkına kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Tıbbi Onkoloji Ünitemiz, hastalarına onkolojik birimlere destek veren Genel Cerrahi, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları, Gastroenteroloji, Üroloji, Nöroloji gibi hastanemizin bünyesinde bulunan pek çok branşla birlikte multidisipliner bir yaklaşımla hizmet verecektir. Tıbbi Onkoloji Ünitemiz ile kanser hastalarının ve yakınlarının şifa bulmak için büyük şehirlere giderek, hem maddi hem de manevi kayıplara uğramalarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bütün bunların yanında Medical Park Ordu Hastanesi olarak, sosyal sorumluluklarımızın da bilincindeyiz. Kanser hastalığında farkındalık projeleri ve gönüllülük esaslı çalışmalarla da kanserle olan mücadelemizi hem tıbbi hizmetlerimizle, hem de kurumsal sosyal faaliyetlerimizle sürdürmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

AKOSMAN: "HASTALARIMIZ ARTIK YAŞADIKLARI YERDE TEDAVİ OLABİLECEKLERDİR"

Medical Park Ordu Hastanesi Tıbbi Onkoloij Uzmanı Dr. Cengiz Akosman, "Ordu ve Giresun illerimizdeki hastalar son iki yıla kadar Tıbbi Onkoloji alanında Trabzon ve Samsun illerindeki merkezlerden destek almaktaydı. Bilindiği gibi kanser tanılı hastalar tanı ve tedavi süresince hem psikolojik hem de fiziksel olarak ciddi yıpranmalar içindedirler. Dolayısıyla mesafeler, beklemeler bu hastaları daha da yıpratmaktadır. Özellikle mesafeler söz konusu olduğunda onkolojik acil durumlarda da mağduriyetler oluşmaktadır. Bu nedenle Tıbbi Onkoloji Ünitemiz, ilimizin ve bölgemizdeki hastalarımızın ihtiyaç duydukları tedavi hizmetlerini, yaşadıkları yerde kaliteli bir şekilde almalarını sağlayacaktır. Hastanemiz kurulan bu ünite ile Tıbbi Onkoloji alanında hastalarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdadır" diye konuştu.

Genel Müdür Kalafat, Dr. Akosman ve Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'un ardından söz alan Ordu Valisi Kenan Çiftçi ise şunları kaydetti: "Böyle bir ünitenin ilimize kazandırılmasında emeği geçen, doktorlarımıza, yönetimimize buraya katkı veren herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız, 'Hastası olanlar bu işi iyi bilirler' dedi. Onlardan bir tanesi de benim. Hakikaten öncelikle babam rahatsızlandı ve bir rahatsızlığında dolayı Ankara'ya gittik. O gidiş gelişleri, yatışların o hastanın eziyetini vakit kaybetmesini, onun ne kadar ıstırap çektiğini ben gayet iyi biliyorum. Onu çeken daha da iyi bilir. Burası Ordu'daki hastalarımız adına çok keyif verici bir bölüm oldu. Bu tür tedavi merkezlerinin ayağımızın dibinde olmasını arzu ederim. O yüzden büyük bir hizmet yaptınız, büyük bir iş başardınız, hem onkoloji uzmanını getirerek hem de bu odaları burada tefriş ederek. Emek veren katkı sunanlara yürekten teşekkür ediyorum."

Açılış konuşmalarının ardından onkoloji ünitesinin açılış kurdelesi protokol mensupları tarafından kesildikten sonra ünite gezildi. Açılış programı kokteyl ile sona erdi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Medical Park Kenan Çiftçi Seyit Torun Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title