Haberler

Medıcana'dan 'Serebral Palsi' Konferansı

Abone Ol

Medicana Hastanesi serebral palsi (beyin felci) konusunda aileleri aydınlatmak, cevap aradıkları sorularını cevaplamak ve serebral palside tedavi yaklaşımlarını paylaşmak amacıyla bir konferans düzenledi.

Medicana Hastanesi serebral palsi (beyin felci) konusunda aileleri aydınlatmak, cevap aradıkları sorularını cevaplamak ve serebral palside tedavi yaklaşımlarını paylaşmak amacıyla bir konferans düzenledi.

Toplantıya konuşmacı olarak Medicana Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Yılmaz Tomak ve Opr. Dr. Bülent Diri katıldı. Toplantıda serebral palsi konusunda detaylı bilgiler aktarılırken, ebeveynler çocuklarının durumları konusunda uzman görüşü aldılar. Serebral palside Medicana Hastanesi'nde yapılan uygulamalar konusunda bilgi verilirken, slayt sunumu eşliğinde gerçekleşen toplantıya katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Konferansta serebral palside botoks uygulamalarından da bahsedildi ve bu uygulamalar için şehir dışına çıkmak zorunda olan hastaların Medicana Hastanesi'nde botox uygulamalarından faydalanabilecekleri bilgisi de katılımcılara aktarıldı.

Medicana Hastanesi'nde serebral palsi uygulamalarının uyumlu bir ekip çalışması neticesinde gerçekleştiğinin altını çizen Opr. Dr. Bülent Diri, "Serebral palsi konusunda ekip içinde yürüttüğümüz tedavi uygulamalarımız ve aileleri bilgilendirici çalışmalarımız devam edecektir" mesajı verdi.

Dr. Diri şu bilgileri verdi: "Serebral palsi bilindiği gibi; vücut hareketlerini ve kasların uyumlu kullanım bozukluğuyla sonuçlanan, çocuğun beyinsel gelimini etkileyen bazı hastalıklar sonucu ortaya çıkan bir grup patolojinin adıdır. Serebral palsi ilerleyici değildir. Beyin gelişimi gebeliğin erken dönemlerinden itibaren başlar ve çocukluk çağında devam eder. İlk 2 yıl beyne zarar veren herhangi bir olay serebral palsiye neden olur. Bu hasar beyinden vücuda ve vücuttan beyne gelen uyarıları bozar. Serebral palsi her çocukta değişik ağırlıkta ve tiptedir. Beynin hasar gören bölümüne göre spastik çocuklarda şu bulgular olabilir: Kaslarda sertlik veya kasılmalar, istemsiz hareketler, yürüme ve koşma gibi kaba motor hareketlerde zorluk, yazı yazma veya düğme ilikleme gibi ince motor hareketlerde zorluk, algılama zorluğu. Bu sorunlar beslenme, solunum, idrar-dışkı kontrolünde problemler, havale geçirme, öğrenme güçlükleri, gelişme geriliği gibi ek sorunlara da neden olabilir. Spastik olan kol veya bacak ağrıyı, acıyı hisseder. Spastik çocukların hareketlerindeki bozukluğun derecesi zeka düzeyini göstermez. Spastik çocukların bir kısmı zamanla daha iyi duruma gelirken bir kısmı da gelişebilecek ek sorunlar nedeni ile daha kötüye gidiyor gibi görünebilir. Bu durumu engellemek ve yaşam kalitelerini arttırmak için mümkün olan en erken yaşta tedaviye başlamak gerekir. Serebral palsi bulaşıcı değildir, kalıtsal değildir, hayatı tehdit eden bir durum değildir." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Diri Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title